© Rootsville.eu

Trudy Lynn (US)
tiltle: Blues Keep Knockin'
music: Blues
release date: 2018
label: Connor Ray Music
info artist: Trudy Lynn

© Rootsville 2018


Met deze Lee Audrey Nelms aka Trudy Lynn bevinden we ons in het segment van de krachtige blues waarbij er af en toe een knipoog is richting soul. Niet zo verwonderlijk wanneer je weet dat deze Trudy Lynn afkomstig is uit Texas. Dat deze Trudy Lynn het n het nog laat swingen is ook al niet meer zo evident mede doordat ze toch al 71 lentes heeft overwonnen. Vorig jaar zagen we ze nog aan het werk bij 'Move2Blues' in Hasselt en wist ze iedereen die avond met vertomming te slagen door haar meer dan energieke optreden. Haar carrière nam aanvang 'mid sixtie's toen ze door Albert Collins in de Walter's Lounge in Lockwood op het podium werd gevraagd. Het moet gezegd dat het nummer 'Night Time is The Right Time' dat ze die avond bracht de nagel op de kop sloeg. Het werd ook die avond voor haar de aanzet voor haar carrière onder de naam van 'Trudy Lynn'.


photo Tudy Lynn (2017) © Rootsville

Met deze 'Blues Keep Knockin'' staat de teller bij Trudy Lynn op 13 studio albums naar haar debuut met 'Trudy Sings The Blues' uit 1989. Met haar aan zijde de harper Steve Krase doet haar blues met de swingende opener 'Blues Ain't Nothing' me onmiddellijk terugdenken aan de van ons heen gegane Lazy Lester (1933-2018). Uiteraard werd Trudy tijdens haar carrière ook geïnspireerd door een de 'Queen of Soul' en ook van Aretha Franklin (1942-2018) hebben we moeten afscheid nemen. Op deze 'Blues Keep Knockin'' brengt Trudy als eerbetoon dan ook twee nummers van Aretha.

Al eerste krijgen we de ballad 'Pitiful', of hoe soul kan getransformeerd worden naar uitstekende blues. Als voorlaatste nummer op dit album laat Trudy het als vanouds swingen op Franklin's ' It Won't Be Long'. Nog opmerkelijke covers zijn ' When I Been Drinkin' van Big Bill Broonzy welk hij in 1941 reeds kwam op te nemen.

Ook die andere diva, Etta James komt hier aan bod met onder meer het howlin' 'I Sing The Blues' en het afsluitende 'Would It Make Any Difference To You' welk Etta kawm op te nemen in 1965. Prachtig album van deze Texaanse wervelwind en een statement dat de blue sis alive and kickin'.

tracks:

01. Blues Ain't Nothin'
02. That's Alright
03. Blues Keep Knocking
04. One Monkey Don't Stop No Show
05. Never Been To Spain
06. I Sing The Blues
07. Pitiful
08. When I Been Drinkin'
09. It Won't Be Long
10. Would It Make Any Difference To You