© Rootsville.eu

Vanessa Peters (US)
tiltle: Foxhole Prayers
music: singer-songwriter
release date: november 02, 2018
label: Idol Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Vanessa Peters

© Rootsville 2018


De uit Dallas TX afkomstige Indie-Folk singer Vanessa Peters brengt op 2 november op "Idol Records" haar nieuwe album "Foxhole Prayers" uit. Haar vorig album " The Burden of Unshakeable Proof" is dan al van 2016 geleden. Peters is opgegroeid in Dallas, TX. en studeerde Engels en creatief schrijven aan de Texas A & M University. Haar oorspronkelijke bedoeling was om een MFA te behalen in creatief schrijven en een carrière als romanschrijfster voort te zetten. Na het afstuderen verhuisde ze een jaar naar Castiglion Fiorentino, Italië. Daar leerde ze gitaar spelen en begon ze met liedjes te schrijven. Peters begon professioneel muziek te spelen in 2003.

In 2003 bracht Peters haar debuut album " Sparkler" uit , en in 2004 deed ze een solo-tournee door het hele land. In hetzelfde jaar nam ze ook haar eerste album op met de Italiaanse band "Ice Cream on Mondays" en brachten ze het album "Thin Thread" uit in januari 2005. De samenwerking met "Ice Cream on Mondays" leverde drie albums op en tal van tours door Europa en Amerika. Verdere solo opnamen waren Mirabilandia EP (2002), Blackout EP (2006), The Christmas We Hoped For (2011), The Burn The Truth The Lies (2012), With The Sentimentals (2015).

Deze "Foxhole Prayers" is zonder meer een van haar meest consistente albums ooit en werpt ze een licht op de populistische politiek en de onrust in de moderne wereld. De productie lag in handen van Rip Rowan en John Dufilho. Op deze " Foxhole Prayers" laat Peters horen dat ze niet alleen een geheel nieuw niveau van lyriek heeft bereikt, maar ook een nieuw niveau van muzikaliteit. Het album weerspiegelt een aangenaam diversiteit en toch een samenhangend geheel van stijlen.

In de loop der jaren werd Vanessa Peters vergeleken met songwriters als Suzanne Vega, Beth Orton, Aimee Mann, Josh Ritter en anderen. Ten tijde van "Vanessa Peters & Ice Cream on Mondays" schreven we al dat deze muzikale dichteres een briljant songwriter is. Plaats haar gerust in het rijtje van uitstekende singer-songwriters. Haar sensuele zang kan vergeleken worden met de timbres van een Karen Carpenter en Lana Del Ray. Hoogtepunten op deze "Foxhole Prayers" zijn zonder meer het hitgevoelige "Before It Falls Apart" en het lichtjes opzwepende en fijn stukje Americana in "Lucky". Een bijzondere intieme en innerlijke schoonheid huisvest ook "Just One Of Them".

tracks:

01. Get Started
02. Before It Falls Apart
03. Fight
04. Lucky
05. This Riddle
06. Foxhole Prayers
07. Just One of Them
08. Carnival Barker
09. Trolls
10. What You Can’t Outrun

musicians:

Vanessa Peters: acoustic guitar, vocals
Federico Ciancabilla: acoustic & electric guitars
Andrea Colicchia: bass guitar
John Dufilho: drums
Rip Rowan: keyboards
Joe Reyes: acoustic & electric guitars
Andy Lester: bass guitar
Chris Holt: electric guitar