© Rootsville.eu

Vanessa Rubin (US)
tiltle: The Dream is You
music: Jazz
release date: february 22, 2019
promotion: Lydia Liedman Promotions
info artist: Vanessa Rubin

© Rootsville 2018


Op 22 februari 2019 stelt de gelauwerde Vanessa rubin haar nieuwe album "The Dream Is You" voor. Het betreft hier een album met werk van jazzpianist en producer Tadd dameron (1917-1965). Dameron, was een van de meest gerespecteerde en onderscheidende stemmen in bebop die vaak over het hoofd wordt gezien. Met de release van "The Dream Is You" hoopt Vanessa Rubin een licht te laten schijnen op een van de belangrijkste stemmen in de jazzgeschiedenis. Voor deze gedenkwaardige gelegenheid verzamelde Rubin een indrukwekkende groep jazz-artiesten, waaronder pianist John Cowherd, bassist Kenny Davis en drummer Carl Allen met trompettist Eddie Allen, tenorsaxofonist Patience Higgins, altsaxofonist Bruce Williams, trombonist Clifton Anderson en baritonsaxofonist Alex Harding. De raangemente komen van Dameron-tijdgenoten Jimmy Heath, Benny Golson, Frank Foster en Willie Smith, samen met Bobby Watson.

Vanessa Rubin veroverde voor het eerst de wereld met haar debuut "Soul Eyes" in 1992. Vanessa's output voor RCA in de jaren 1990 was uitstekend. Zze bracht nog vier albums uit voor het label, waaronder "Pastiche" (1993), haar Carmen McRae-tribute "I'm Glad There Is You" (1994), Vanessa Rubin Sings (1995) en New Horizons (1997). Later bracht ze nog twee albums uit op Telarc; Language of Love (1999) en Girl Talk (2001). Ze waagde zich ook aan acteren met haar goed ontvangen e show "Yesterdays: An Evening With Billie Holiday", geschreven door Renee Upchurch en geregisseerd door Mr. Woodie King Jr. In 2011 werd ze genomineerd voor een Kevin Klein Award voor uitstekende hoofdrolspeelster in een musical. Twee jaar later werkte Vanessa samen met de beroemde saxofonist Don Braden voor Full Circle, uitgebracht op Braden's label Creative Perspective Music.

Vanessa Rubin is zeer verheugd om dit zeer persoonlijke en historisch belangrijke project aan de wereld te presenteren. "The Dream Is You" is een mijlpaal in de geschiedenis voor Vanessa Rubin en verstevigt haar status als een van de grote jazzvocalisten van onze tijd.

tracks:

01 Lady Bird
02 Kitchenetee Across The Hall
03 If You Could See Me Now
04 Weekend
05 On A Misty Night
06 Never Been in Love
07 Next Time Around (Soultrane)
08 Good Bait
09 Reveries To Come True (The Dream is You)
10 Whatever Possesed Me
11 You're A Joy
12 Think I'll Go Away

musicians:

Vanessa Rubin: vocals
John Cowherd: piano
Kenny Davis: bass
Carl Allen: drums
Eddie Allen: trumpet
Patience Higgins: tenor sax
Bruce Williams: alt sax
Alex Harding: baritone sax
Clifton Anderson: trombone