© Rootsville.eu

Verbraak - Van Bijnen (NL)
tiltle: Endless Road
music: roots - blues - americana
release date: 2018
info artist: Verbraak-Van Bijnen
label: Continental Europe
distribution: Continental Record Services (CRS)

© Rootsville 2018


Deze 'Endless Road' is de opvolger van hun succesvolle debuutplaat '2nd Line City' uit 2017. De auteurs zijn de instrumentalisten Joost Verbraak en Jan van Bijnen. Op de basis van resonatorgitaar en sousafoon hebben Jan en Joost samen met mixer Koert van den Bosch een rijke rootsproductie gemaakt. Snaren, toeters en percussie. Her en der wat accordeon of orgel. Alles door Verbraak en Van Bijnen zelf gespeeld.

Al onmiddellijk wordt je bij de opener 'In This Borderline' van je sokken geblazen door het gebruikte instrumentarium. Is het zeker dat hier niet iemand als Ry Cooder aanwezig was? Een melancholisch nummer dat wordt gedragen door een accordeon en een op de achtergrond horende Mariachi trompet. Klasse druipt er hier meteen van af.

Beiden, zowel Joost als Jan wisten hun muzikale basis te leggen in het Conservatorium van Rotterdam. Verbraak is actief bij diverse namen als Ralph de Jongh en de 'Streetbeat Impire'. Van Bijnen heeft zijn hart verloren aan Americana en bluegrass. Dat twee getalenteerde muzikanten elkaar dan ergens 'on the road' weten te vinden is geen uitzondering te noemen.

Het mooie instrument, de sousafoon is alom aanwezig om nummers als 'So he Grabbed his Bags' en 'Walk On'. Titeltrack 'Endless Road' is een knap staaltje van hun skills. Een instrumentaal hoogstandje dat meteen toonaangevend mag worden beschouwd bij de diverse Mexicaanse rancherostijlen. Op 'No' krijgen we een knipoog naar Cash met in gedachte de 'Ring of Fire' met weerom die opwekkende vrolijkheid van de sousafoon Saar waar beiden op 'Levon' een eerbetoon houden aan Levon Helm, de drummer van de...Band ;-)

Prachtig album deze 'Endless Road' waarbij enkel superlatieven kunnen worden gebruikt.

tracks:

 1. In this Bordertown
 2. So he Grabbed his Bags
 3. Walk On
 4. Endless Road
 5. Levon
 6. Victoria
 7. No
 8. Stringhorn
 9. One Hand In My Pocket
 10. Dress up Marcelia
 11. Hands in Mine

musicians:

Joost Verbraak
Jan van Bijnen