© Rootsville.eu

Veronneau (US)
tiltle: Love & Surrender
music: Jazz
year: 2018
label: Veronneau Music
release date: january 26, 2018

info artist: Veronneau
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2018


Voor wie deze Lynn Véronneau nog niet kent kan je deze 'jazz voice' best vergelijken met namen als Stacy Kent, Astrud Gilberto en Gretchen Parlato. Veronneua is de naam van het Quartet waar ze samen met haar echtgenoot en toeverlaat, gitarist Ken Avis in speelt. Ze gaven al concerten in Canada, Europa en Noord-Amerika en brengen wereld georiënteerde jazz in een blend van bossa nova, samba en swing zowel in het Engels, het Frans, het Spaans en het Portugees.

Lynn Véronneau heeft een zachte en warme klankkleur en bracht met 'Something Cool' ook een solo album op de markt met jazz stadards, pop en blues nummers. Deze Franstalige Canadese 'jazzsinger' leerde haar echtgenoot kennen in Frankrijk waardoor ze ook vele optreden aldaar maar ook in Zwitserland speelden. Singer-songwriter Ken Avis speelt zowel jazz als blues en was zanger bij de WC Handy Award blues band Otis Grand & the Dance Kings. Lynn groeide op in de buurt van Montreal maar vervolmaakte zich in Frankrijk alvorens richting Engeland te trekken. Door haar klassieke training kon ze zich in verschillende genres uiit de slag trekken zoals naast jazz ook blues, folk en funk. In Frankrijk maakte Lynn Véronneau deel uit van de groep 'Les Horribles Cernettes'. Het album 'Love & Surrender' kwam in zijn eerste week in de States onmiddellijk binnen in de top-10 net zoals de vorige albums 'Joie De Vivre' en ''Jazz Samba Project'. Albums die hoge ogen gooiden van Toronto ot New Orleans. De 'Washington Area Music Association' beloonden 'Veronneau' tijdens de laatste 5 jaar met 6 'Wammie Awards' in de categorieën Best Jazz Group, Best Jazz Vocals en Best Jazz Recording.

Op deze 'Love & Surrender' vinden we 10 nummers terug met als opener het uptempo en funky 'Songs of Love'. Van de Franse songwriter Serge Gainsbourg brengen ze in diens taal de pop-wals 'La Javanaise'. Naast de in het Spaans gezongen klassieker 'Perfidia' krijgen we ook nog een bewerking van Jim Webb's 'Moons A Harsh Mistress' welke een hit was voor Joe Cocker.

tracks:

01. Songs of Love
02. Love & Surrender
03. The Road
04. La Javanaise
05. September Moon
06. Perfidia
07. Spring Can Really Hang You Up the Most
08. Moons A Harsh Mistress
09. Voce Abusou/Fais Comme L’Oiseau
10. Waltz For Yousseff

musicians:

Lynn Véronneau: Vocals, Whistling (Vay-ro-no)
Ken Avis, Guitar: Vocals, Harmonica (Ay-vis)
David Rosenblatt: Guitar

special guests:

Etu Dieng: Electric bass on #1, 2 (Ee-too Dee-eng)
Tom King: Accordion on #4, 6
Dave Kline: Violin on #1, 3, 4, 6, 8, 10
Amadou Kouyate: Kora (Senegalese 21 string traditional harp) on #2 (Ama-dooKoo-ya-tay)
Bruno Lucini: Drums, Percussion (Loo-si-ni)
John Previti: Upright bass on #2, 3, 4, 5 (Prev – iti)
JP Silva: 7 string acoustic guitar and vocals on #9