© Rootsville.eu

Willa Vincitore (US)
tiltle: Choises
music: Blues - Soul - Funk
release date: december 14, 2018
label: Building records
info artist: Willa Vincitore
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2018


In 2017 bracht deze Willa Vincitore haar debuutalbum "Better Days" (album report) uit en mocht daarvoor niets dan lovende recensies ontvangen. Nieuw voor ons al timmert deze Willa Vincitore al ruim twintig jaar aan haar bluesroute in Hudson Valley. Haar muziek is een mix van blues, soul, rock en funk met als rode draar Willa's stem. Een groot deel van haar carrière bracht ze door als lid van Chris O'Leary's "Levon Helm's Barn Burners". Sinds 2013 besloot ze met haar eigen band te gaan optreden als "Willie & Compagny".

Op haar vorige album stond er Chris Vitarello aan haar zijde en ook nu mag deze Bruce Katz gitarist op "Better Days" zijn six strings bovenhalen, en ook voor de opnamen van deze "Choises" krijgt ze hulp van een leuk rijtje studiomuzikanten. Ook nu komt Willie haar skills als songwriter volledig in de spotlights te zetten en enkel voor Annie Lennox's "Money Can't Buy It" springt ze even uit de box.

Blues, soul en funk vloeien op deze "Choises" moeiteloos in elkaar over. Haar zeer warme en intense klankkleur maken dat ze al de diverse muziekstijlen aan kan en opent hier op haar nieuwe album krachtig met "Just Ain't The Same". Ook op titeltrack "Choises" bloeit Willa volledig open als een racechte rock chick. Bluesy maar ook bijzonder funky wordt het daarna met "Need A Little Help".

Het nummer "Trust" is dan weer iets totaal anders en wordt mede door haar jazzy klankkleur en de subtiele beroering van de black & white keys van Scott Milici een bijzonder soulvolle ballad. Alsof ze van een New Yorkse blues 'n jazz club naar een barrelhouse juke joint komt te verhuizen brengt ze vervolgens het aangename bluesje "Everything Hurts". Terug richting dansvloer dan met het 70-ties aanvoelende disco nummer "Bite Me".

De nummers op dit album variëren van vurig over passioneel en soms zeer zachtaardig zoals de intens mooie ballad "It Is What It Is". Ieder nummer is telkens weer ander maar tevens ook volledig Willa Vincitore. Zelfs het afsluitende geleende covertje van Annie Lennox krijgt een Willa sausje over zich heen als funky afsluiter. En wij?...wij wachten aan deze kant van de oceaan op Willa Vincitore!

tracks:

01 Just Ain't The Same
02 Choises
03 Need A Little Help
04 Trust
05 I Love You Baby
06 Everything Hurts
07 Bite Me
08 It Is What It Is
09 These Days
10 Money Can't Buy It

musicians:

Willa Vincitore: vocals
Doug Abramson: bass
Scott Milici: keys, vocals
Karl Allweier: guitar
Brandon Morrison: vocals
Lee Falco: drums, vocals

additional musicians:

Art Labriola: digital strings
Manuel Quintana: congas/percussion
Chris Vitarello: rhythm guitar on “These Days”
Jay Collins: saxophone on “These Days”