© Rootsville.eu

Willie Jackson Blues (US)
tiltle: Chosen By The Blues (EP)
music: blues
year: 2018
label: independent
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)
info artist: Willie Jackson

© Rootsville 2018


Voor Willie Jackson uit Savannah in Georgia heeft muziek altijd een groot deel van zijn leven uitgemaakt. Als toegewijd kerkganger wist hij dat de muziek essentieel was voor de omvang en ervaring met mensen. Zo speelde hij vaak drums en zong hij in het kerkkoor. Ondanks dat Willie een productieve songwriter was moest hij toch ook gaan werken om zo zijn gezin te kunnen onderhouden. Door een tragisch ongeval in 2009 kon hij zijn werk niet meer doen en besloot hij zich toe te leggen op het schrijven van muziek en leerde hij ook basgitaar spelen.

Nu brengt hij een 'EP' uit waarbij hij teksten en ritmes van de traditionele blues uit het zuiden van Georgia weet te combineren. Op 'Chosen By The Blues' vinden we 6 originals op terug die veelal gaan over het dagdagelijkse leven. Voor het album schaarde hij nog 4 muzikanten rond zich en het resultaat is werkelijk verbluffend te noemen. Zijn 'live' concerten worden als gepassioneerd ervaren en creëren zowel intimiteit als plezier. Tijdens zijn concerten brengt hij naast eigen nummers ook nog werk van Muddy Waters, BB King, Stevie Ray Vaughan en Eric Clapton.

Openen doen hij op deze 'Chosen By The Blues' meteen sterk met het swingende 'Just An Old Dog'. Willie Jackson laat zich kenmerken door een echte blues stem. In het slowbluesje 'Big Boned Woman' vinden we invloeden terug van zowel SRV als BB King, dit altijd met de juiste mojo. 'I'll Throw You Back' is dan weer een authentiek shuffle.

Met 'Sleepin' on the Job' kiest hij terug voor de echte slowblues waarna Willie en zijn band met 'Why Sou Still Mad?' me naar de blues van Hubert Sumlin, met diezelfde bassgrooves als op een 'Spanish Greens'. Afsluiten doet hij dan weer uptempo met 'Diggin My Shovel' en zo doet hij ons uitkijken naar een full CD.

tracks:

01. Just An Old Dog
02. Power of Love
03. I'll Throw You Back
04. Sleepin' On The Job
05. Why You Still Mad
06. Diggin' My Shovel

musicians:

Willie Jackson: vocals
Jon Willis: bass guitar
Dillon Young: lead guitar
Paxton Eugene: drums
Ace Anderson: harmonica