© Rootsville.eu

Budda Power Blues (PT)
tiltle: Back To The Roots
music: Blues
release date: 2018
label: Moby Dick Records
info artist: Budda Power Blues

© Rootsville 2018


Dit album werd uitgebracht in 2018 maar door de "Portugese Showcase" op de Azoren zetten we het album nog eens in de spotlights...

Met de "European Blues Challenge" voor 2019 al in het geheugen werd het ook tijd om ons te verdiepen in de Portugese Blues. We mochten we al de nieuwste ontvangen van de locale Luis Barbosa maar met op het programma op donderdag met een "Portugese Showcase" steken we ons licht op bij de drie bands die er die avond ons met hun blues zullen laten kennismaken.

Als eerste is er deze "Back To The Roots", een album van de bluesrock formatie "Budda Power Blues". Tegen de periode van de "EBC" van 2019 zal hun nieuwe EP "Fifteen Long Years" worden uitgebracht . De verrassing bij dit trio is dat ze soms wel eens durven af te wijken van hun vast concept als bluesrockers. Dit "power trio" bestaat uit Budda Guedes (vocals, guitar) Nico Guedes (drums) en Carl Minnemann op bas.

Opener is het toch met funk geïnjecteerde " King Of The Games Room", een huwelijk tussen de bluesrock van de band en een beetje funk. Ik stelde het al, diversiteit is geen rariteit bij deze "Budda Power Blues" en zo haalden ze de Folk erbij door het laten meespelen van de Portugese folkband Galandum Galundaina. Een nummer met een wel heel gekend rifje op "Healing Earth".

Met "Blues Sticks With You" wagen de heren het aan een portie traditionele Britse pub rock, of moeten we stellen Irish? Op dit nummer worden ze bijgestaan door de uit Duitsland afkomstige wizzard on the keys, Wolfram Minnemann. Tijd voor een ballad dan met "Down & Sad" waarna ze met de hulp van Danny Del Toro het lterug laten rocken. Alsof een Delbert McClinton is afgezakt naar het zuiden. Het rockende "Going Down South" is niet van RL...maar van deze "Budda Power Blues". Alvorens ze een akoestische reprise spelen van "Healing Earth" krijgen we nog een mix van rumba en surf op het laid back aanvoelende "It Hurts Me".

In Portugal worden ze bestempeld als een bluesrock band maar ze kunnen zoveel meer en dat bewijzen ze hier op deze "Back To The Roots". Toch enigszins groene jongens die Zuiderse rockers....

tracks:

01 King Of The Games Room
02 Healing Earth-Feat. Galandum Galundaina
03 Blues Sticks With You-Feat. Wolfram Minnemann
04 Down & Sad
05 God God Helps
06 Virtual Blues-Feat. Danny Del Toro
07 Super Glue
08 Going Down South
09 It Hurts Me
10 Healing Earth (Acoustic)

musicians:

Budda Guedes: Vocals, Guitars, Back Vocals, Banjo, Mandolin, Ukelele, Fender Rhodes, Percussion
Nico Guedes: Drums, back vocals, congas, percussion
Carl Minnemann: Bass, Double Bass and back vocals

Special guests:

Danny Del Toro: Harmonica in “Virtual Blues
Wolfram Minnemann: Piano in “Blues Sticks With You
Galandum Galundaina: Vocals, percussions, Rabel, Flauta in “Healling Earth