© Rootsville.eu

Ghost Town Blues Band (US)
tiltle: Shine
music: Blues - Americana
year: october 04, 2019
label: independent

promotion: Sarah French Publicity
info artist: Ghost Town Blues Band

© Rootsville 2019


Deze "Shine" is voor Matt Isbell en de "Ghost Town Blues Band" het moment om hun 10-jarige verjaardag te vieren. Een verhaal dat teruggaat tot "Montreal Jazz Festival" en het "Grolsch Blues Festival" waar ze als headliners present tekenden. Deze "GTBB" leveren soulvolle en energieke blues af en met dit album zijn ze toe aan hun 5de studio album met enkel originals erop aanwezig.

Matt Isbell's gravel-soaked vocals, zijn homemade cigar box guitars leverden hen al prijzen op tijdens de International Blues Challenge en op de International Songwriting Competition tijdens de Maple Blues Awards (Canada). Ook werden ze reeds genomineerd als BB King International Entainer of the Year.

Met als opener "Running Out of Time" en het met slide doordrongen "Soda Pop" vatten ze deze "Shine" bijzonder energiek aan en zullen ook de rockers onder ons hun gading vinden. Titeltrack heeft dan weer die typische Memphis sound in zich en bevindt zich in het midden van soul en blues. Stevige giraarrifjes komen op de voorgrond bij het aanvangen van "Dirty" waarbij er met "High Again" een vleugje funk zich vooraan nestelt in het nummer.

Tijd voor een psychedelisch tintje rock is er met "Givin' it all Away" waarna ze met "Carry Me Home" tijd maken voor een slowbluesje. Op dit album nemen we ook andere bekende namen waar zoals Paul DesLauriers en Annika Chambers op de titeltrack en is Iliana Katz aanwezig op het afsluitende "Hey There Lucinda". Het beluisteren meer dan waard deze diversiteit in de blues van "GTBB".


tracks:

01. Running Out of Time
02. Soda Pop
03. Shine
04. Lyin' to Yourself
05. Givin' it all Away
06. Dirty
07. High Again
08. My Father's Son
09. Evangelie
10. Carry Me Home
11. Heading Nowhere Fast
12. Hey There Lucinda

musicians:

Matt Isbell - vocals, guitar, cigar box guitar, silverware chest guitar, harmonica
Taylor Orr - guitar, vocals
Kevin Houston - sax, vocals
Suavo Jones - trombone, trumpet, vocals
Matt Karner - bass, vocals Andrew McNeill - drums, percussion, vocals
Andrew McNeill - drums, percussion, vocals
Cedric Taylor - Hammond B3, piano, vocals

special guests:

Paul DesLauriers & Annika Chambers - Additional Vocals on “ Shine”
Ilana Katz – Violin on “ Hey There Lucinda”