© Rootsville.eu

Holy Hyatt (Can)
tiltle: Wild Heart
music: rhythm 'n blues - retro soul
year:april 26, 2019
label: Independent

promotion: Sarah French Publicity
info artist: Holy Hyatt

© Rootsville 2019


Laat je vooral niet misleiden door de cover, al mag de bevallige Holy Hyatt er best zijn. Je eerste indruk zou er eentje kunnen zijn van dit is een singer-songwriter met weemoedige muziek. Een singer-songwriter is deze Canadese Holy Hiatt wel maar dan eentje van opzwepende en hemels aanvoelende rhythm 'n blues.

Na de afgelopen 14 jaar doorgebracht te hebben als de helft van blues / roots duo Holly en Jon - die vier veelgeprezen albums uitbracht - is Holly geen onbekende in de muziekwereld. In 2016 bracht het duo het album "Shufflin 'The Blues" uit, dat nummer 1 bereikte in de Roots Music Reports-hitlijsten en de top 20 van de lijst met akoestische bluesalbums voor 2016 maakte. Voorafgaand daaraan was hun album getiteld "1929" werd opgenomen in de top 10 beste Canadese bluesalbums van 2012. Nadat eerder de Memphis Soul getint single "River Flows" was uitgebracht om lovende recensies te geven, is Holly Hyatt nu klaar om de rest van het album aan de wereld te tonen.

"Wild Heart" is een volledige bandproductie, compleet met hoorns en organisch klinkende toetsenborden, die Holly's hoog geëvolueerde songwritingvaardigheden en ongelooflijk soulvolle maar soepele vocale vaardigheden tentoonspreidt.

Resonant, rijk en diep expressief, Holly's vocals stuwen deze nummers naar een ander niveau. Terwijl het stevig verankerd blijft in de retro soul en R & B-sfeer van de eerdere meesters, stuwt dit album de luisteraar aan in het moderne tijdperk met aanstekelijke dansgrooves, gelaagde hoornlijnen, funky klavieren en positieve, opbeurende songteksten. Denk Susan Tedeschi en Jamiroquai meets The Family Stone. Holly Hyatt is gevestigd in British Columbia, Canada en tourt momenteel met haar vijfdelige soul blues-band.

Met deze "Wild Heart" met daarop 13 oroginals staat deze Holy Hiatt om de rest van de wereld te veroveren en dat we nu deze zomer weer niet horen dat er niets nieuws onder zon is. Luister maar eens naar de funky soul nummers als "Midnight Moonsong", het prachtige soulvolle "River Flows" of de mooie ballad "Gravity", gewoon kippenvel mementen. Holy is er klaar voor nu julie nog ;-)


tracks:

01. Wild Heart
02. River Flows
03. It’s Time For Love
04. So Close
05. Midnight Moonsong
06. If I Called You
07. Create Unity
08. Get Funky
09. Gravity
10. Sunny Day In January
11. Rainbows
12. With You Now

musicians:

Holly Hyatt – Lead and Backup Vocals, Electric Bass
Brandon Smith - Piano, Organ, Rhodes, Wurlitzer, Synth and Clavinet
Clinton Swanson - Saxophones, Flute, Trumpet, Trombone
Auxiliary Keys - Percussion and Background Vocals
Jon Burden – Acoustic and Electric Guitars
Billy Mendoza – Background Vocals
Steve Wilson – Drums
Alan Black – Drums and Tambourine on track 2