© Rootsville.eu

Ht Roberts feat. Pascale 'Bloomfish' Michiels (B)
tiltle: Sunburst & Silk
music: Singer-Songwriter - Acoustic Blues
release date: 2019
label: Lie Records
info artist: Ht Roberts

© Rootsville 2019

 

Onlangs was ik getuige van één van de beste optredens die ik de laatste maanden had gezien, toen HT Roberts aka Herman Temmerman samen met Pascale “Bloomfish” Michiels zijn, nieuwste plaat kwam voorstellen in de Gentse juke joint Missy Sippy. Een dijk van een optreden was dat, dus was ik benieuwd hoe de plaat zou klinken in mijn woonkamer.

Ik moet zeggen dat de plaat schitterend klinkt. Natuurlijk gepolijster dan op een live optreden maar Herman heeft wel de geest van de Mississippi delta blues perfect weten in zijn werk te steken. Op de cd 11 songs waar zowel tekst en muziek van de hand zijn van Herman.

De plaat klinkt heel subtiel en zijn gitaarspel werkt wonderwel met de stem van Pascale Michiels. Alles klopt zowel muzikaal als vocaal. De ietwat rauwe stem van Herman komt tot zijn recht in songs als ‘Southbound’ of ‘The High Road’. ‘Ladybugs In the Woodpile’ is een leuke instrumentaaltje waarin de vogeltjes komen tsjilpen. In ‘One Man Blues’ zit een vleug North Mississippi country blues terwijl ‘Buddha In The Brumbles’ van start gaat met een mandoline tune die onmiddellijk wordt gevolgd door een leuke harmonica, wat een feestelijk deuntje oplevert. Met ‘Reinventing The Wheel’ levert het duo weer een instrumentaal meesterwerk af. Het knappe ‘Porchlight’ trakteert ons dan weer op een fijn stukje lap steel en is, wat mij betreft’ één van de voltreffers op dit album. De titeltrack ‘Sunburst & Silk’ is weer een instrumentaal nummer waar een rol werd weggelegd voor de Chinese fluit waardoor dit, zeer ingetogen nummer, heel Aziatisch klinkt. Met ‘Fireflies’ wordt dan heel stil afscheid genomen van de plaat.

Dit album werd uitgebracht op zowel vinyl als op cd. Op de cd staan trouwens twee nummers extra. Alles is slechts verkrijgbaar in beperkte oplage. Dat wil zeggen dat je de plaat kan verkrijgen op één van de optredens. Ik zou zeggen: “DOEN!” Deze schijf hoort zeker en vast thuis in de platenkast van elke muziekliefhebber. (Marcel)

tracks:

01 These Are Not The Days
02 Southbound
03 Wise Man
04 Fireflies
05 The High Road
06 One Man Blues
07 Buddha in The Brambles
08 Reïncarnation Blues
09 Porchlight
10 Sunburst & Silk
11 Ladybugs in the Woodpile
12 Reinventing The Wheel

musicians:

Ht Roberts
Pascale 'Bloomfish' Michiels