© Rootsville.eu

Jennis (Can)
tiltle: The Mirror
music: Blues, Reggea
year: october 04, 2019
promotion: Sarah French Publicity
info artist: Jennis

© Rootsville 2019


Jennis levert meer geluid, afwisseling en plezier dan men zou denken dat in een enkele touringbus zou passen. Het duo brengt het jarenlange schrijven en optreden van Dennis Gaumond uit Guelph samen met Jen Gillmor, veteraan van de indiescene van Toronto. De mix van vrienden van cello, dobro, didgeridoo, mondharmonica, fluit, gitaar, bas, kaakharp en wazinator - gecombineerd met pakkende, eigenzinnige originele nummers - zorgt voor een unieke en onvergetelijke uitvoering.

Hun debuutalbum, The Current, werd uitgebracht in juni 2014 en is in kaart gebracht op radiostations op universiteiten in heel Canada. Het werd opgemerkt door The Toronto Blues Society, die hen nomineerde als finalisten in hun 2015 Talent Search Contest. Ze waren te zien op de FMO 2015 en de Toronto Blues Summit 2017. Een van de nummers heeft het twijfelachtige onderscheid om door een muziekblog in Engeland te worden verkozen tot ‘strange song of the month’.

Jennis zal op 4 oktober 2019 de tweede opname The Mirror uitbrengen. Het is een verzameling originele nummers, behalve een ‘Jennisized’ versie van het Bob Marley-nummer "Get Up, Stand Up". De nummers bevatten allemaal elementen van blues, jazz, reggae, rock en exotische wereldstructuren, die typerend zijn voor de muzikaliteit van Jennis.

The Mirror dat is Jen op cello, didgeridoo, bas, fluit en zang, en Dennis op zang, gitaren, dobro en mondharmonica en bevat bijdragen van gastartiesten zoals Cécile Doo-Kingué op gitaar, Tannis Slimmon en Shannon Kingsbury op achtergrondzang, Tom Wolf op drums en percussie, Oisin Hannigan op bodhrán (nummer 9) en Chris Dahmer op orgel en accordeon.
 
Tekstueel behandelen de nummers een verscheidenheid aan onderwerpen. Het titelnummer, "Sneak Past the Mirror", gaat over hoe we ons allemaal als jongeren voelen totdat we een glimp van onszelf in de spiegel opvangen. "Je weet maar nooit" gaat over hoe we de toekomst niet kunnen voorspellen, maar het gaat ook over hoe kennis zelf een ongrijpbare vlinder is die buiten ons bereik ligt. "Too Much Stuff" is een speels commentaar op consumentisme. Andere nummers bevatten sociaal commentaar, spirituele observaties en erkenning van de alomtegenwoordige onderbouwing van liefde door de werkelijkheid. De algemene toon van de tekst is attent, maar luchtig en nodigt de luisteraar uit om ‘in de spiegel te kijken’ en om te inventariseren wat echt belangrijk is in het leven.

tracks:

01. You Never Know
02. Go Viral
03. Misunderstanding
04. Sneak Past The Mirror
05. Wide Awake
06. Too Much Stuff
07. Prison For Myself
08. There's Only Love
09. Family Tree
10. Run With The Wolves
11. There In Your Bubble
12. Mountaintop
13. Get Up , Stand Up