© Rootsville.eu

Joanne Shaw Taylor (UK)
tiltle: Reckless Heart
music: Bluesrock
release date: march 15, 2019
label: Silvertone Records - Sony
info artist: Joanne Shaw Taylor

© Rootsville 2019


Tien jaar na haar debuutalbum "White Sugar" brengt Joanne Shaw Taylor op 15 maart haar nieuw studioalbum "Reckless Heart" uit. Britse van nationaliteit brengt Joanne Shaw Taylor haar leven door in Detroit. Het album werd vorige zomer opgenomen in de "Rust bell Studios" in Detroit. Joanne groeide op in Wednesbury in wat men noemt "The Black Country". Ze werd ontdekt door neimand minder dan Dave Stewart van de Eurythmics en werd tijdens haar jeugd geïnspireerd door namen als Stevie Ray Vaughan, Albert Collins en Jimi Hendrix. Haar debuutalbum werd uitgebracht bij "Ruf Records"


photo Joanne Shaw Taylor © Rootsville

Met haar 6de studio album wil Joanne Shaw Taylor nog een beetje verder gaan dan haar roots en dit is ook de reden waarom ze ging samen werken met producer Al Sutton. Door haar verblijf in Detroit lukte het ook om muzikanten als Ron Otis, James Simonson, Phil Hale en Chris Codish te strikken voor de opnamen. Deze "Reckless Heart" met daarop 11 nummers is een realisatie van haar liefde voor blues, rock en soul en is de opvolger voor het in 2016 uitgebrachte album "Wild". Tot haar fans behoren Joe Bonamassa en Jools Holland.

Openingstrack "In The Mood" laat het meteen stevig rocken en is daardoor ook een beetje een signature van haar. Ook in nummers als "All My Love" en "Bad Love" herken je onmiddellijk haar bluesrock talent. Op "The Best Thing " neemt ze wat gas terug en komt de Detroit soul een beetje op het voorplan. Alle nummers werden door Joanne Shaw Taylor geschreven uitgezonderd eentje waarbij ze samenwerkte met aanging met country zanger James House. "Break My Heart Anyway" ontluikt dan weer de akoestische kant van Joanne Shaw Taylor.

Uiteraard volgt er voor deze "Reckless Heart" een meer dan uitgebreide tour waarbij ze op zondag 24 februari "De Roma" in Antwerpen aandoet.

tracks:

01. In The Mood
02. All My Love
03. The Best Thing 
04. Bad Love
05. Creepin’
06. I’ve Been Loving You Too Long
07. Reckless Heart
08. Break My Heart Anyway
09. New 89
10. Jake’s Boogie
11. I’m Only Lonely