© Rootsville.eu

Joel Paterson Plays The Beatles
tiltle: Let It Be Guitar!
music: Instrumental
release date: 2019
label: Ventrella
info artist: Joel Paterson

© Rootsville 2020


"Joel Paterson Plays The Beatles" is het vervolg op zijn welbekende vakantiealbum Hi-Fi Christmas Guitar. Dit is Joel Paterson's nieuwe collectie vintage instrumentale, op gitaar gerichte covers van nummers uit de catalogus van de Beatles, getiteld Let It Be Guitar! Joel Paterson speelt de Beatles. Het album bevat de kenmerkende mix van vintage gitarist van vintage jazz, exotica, blues, rockabilly, western swing en country, en gebruikt klassieke Beatles-nummers als een sonische sjabloon voor de muzikale reis van het midden van de eeuw.

Let It Be Guitar! toont frisse nieuwe arrangementen van deze bekende melodieën, met een breed scala aan muziekstijlen en gitaargeluiden, die hulde brengen aan de grootste invloeden van Paterson, waaronder Les Paul, Chet Atkins, Jorgen Ingmann, James Burton, Buddy Emmons, Ernest Ranglin en nog veel meer.

De voeringnotities van het album zijn geschreven door zanger / songwriter en collega-vintage-waarderaar JD McPherson, die het album schilderachtig beschrijft: “Elk van Joel's interpretaties van deze nummers zijn beknopte, genre-buigende, stijlvolle toongedichten, die zowel Joel's als de Beatles's eigen mixen eeuwomspannende inspiratie in één pittige muzikale stoofpot. Opgenomen in bepaalde nummers, kun je zelfs knikken vinden naar ANDERE instrumentalisten die zich hebben verdiept in het oeuvre van de Beatles.

Opgenomen in Chicago bij Trusted Recorders en in de thuisstudio van Paterson, Let It Be Guitar! beschikt over Joel op gitaar, pedal steel en lap steel; Beau Sample (Devil in a Woodpile, The Modern Sounds, The Fat Babies) op bas; Alex Hall (The Flat Five, The Western Elstons, The Fat Babies) op drums; en Chris Foreman op Hammond B3-orgel.

tracks:

 1. All My Loving
 2. From Me to You
 3. And I Love Her
 4. This Boy
 5. If I Fell
 6. Michelle
 7. Girl
 8. Things We Said Today
 9. Honey Pie
 10. I Don't Want to Spoil the Party
 11. No Reply
 12. Can't Buy Me Love (CD & digital only)
 13. Drive My Car
 14. Because
 15. Something
 16. Her Majesty