© Rootsville.eu

Jose Luis Pardo & The Mojo Workers (Arg/E)
tiltle: Philippe is...
music: Blues
release date: 2018
info artist: Jose Luis Pardo

© Rootsville 2019


José Luis Pardo is een blues muzikant uit Argentinië en mixed blues en soul tot een geheel met als resultaat zijn eigen sound. Helaas kennen we hem in België alleen maar van zijn albums zoals zijn "Rucculla For Dracula" uit 2016. José Luis Pardo maakt al veel langer muziek en heeft al heel wat albums op zijn conto en bracht zo vorig jaar een album uit met Dave Riley met als titel "Here i Am". Tijd ook om daar verandering in te brengen want wat ik pas zag van deze Argentijnse bluesman is verwonderlijk en zouden we wat graag hier op onze podia verwelkomen.

Eind vorig jaar kwam zijn nieuwste album "Philippe is..." uit, een album dat hij uitbracht samen met de Spaanse bluesband "The Mojo Workers", een combinatie die al een tijdje als geslaagd mag worden beschouwd en samen niet aan hun proefstuk toe zijn. Het album werd in 2018 opgenomen in de EBM studio in Madrid met als muze José's zoontje "Philippe". Vorig jaar zagen we deze combinatie als begeleidingsband van José Ramirez maar op 17 maart konden we ze als "José Luis Pardo & The Mojo Workers" beleven in Nederland bij de broertjes Brouwers van "KTBA".

Opvallend is dat we hier met deze "Philippe is..." een album krijgen met liefst 19 titels. Een album dat zo gevarieerd is dat het 19 nummers lang blijft boeien. Vanaf opener "Last Time I Got The Blues", een zeer aanstekelijke shuffle. Funky blues krijgen we met "World Full of Troubles" en "Things Have Changed". Een nummer als "True Story of A Young Man Blues " doet je terugdenken aan de "Tin Pan Alley" periode. Ook "The Mojo Workers" kan je als ware professionals beschouwen, een band die alle genres zonder moeite aankunnen. "Si No Echudo" is een slowbluesje dat José Luis Pardo hier brengt in zijn moedertaal net ook als "No Estoy Tan Mai", een heerlijke blues variante op "Don't Worry Be Happy".

Met titeltrack "Philippe is..." krijgen we dan meteen weer iets totaal anders. Een swingende instrumentale floorfiller! Ook jazz manouche staat op dit prachtige album en met "Still In Love With You" kunnen we dan terug de herinneringen ophalen aan onze eigenste Django Reinhardt. Afsluiter is "Playin' With My Friends" en daarmee levert José Luis Pardo hier een album af waarbij je 19 nummers op de dansvloer kunt blijven. Top!

tracks:

01 Last Time I Got The Blues
02 Tryin' Hard (To Do My Best)
03 World Full of Troubles
04 Tell Me Why
05 Things Have Changed
06 To Be Alone
07 True Story Of A Young Man Blues
08 Need A Hit
09 Lovin' You Ain't Right
10 Si No Echudo
11 Philippe is...
12 Jofi's Groove
13 You Can Call Me
14 Exactly Just Like You
15 Gonna Get That Guitar
16 Still In Love With You
17 No Estoy Tan Mai
18 Like The Birds
19 Playin' With My Friends

musicians:

José Luis Pardo: guitar, vocals
Guillermo Raices: Hammond B3, piano, Rhodes, Wurlitzer
David Salvador: bass, upright bass
Pascual Monge: drums
Totablues: harmonica on #18
Fernando Bellver: rhyhtm guiatr and second solo on #16
Arnaud Desprez: tenorsac on #12