© Rootsville.eu

Kai Strauss & The Electric Blues All Stars (D)
tiltle: Live in Concert (2CD)
music: Blues
release date: february 11, 2019
label: Continental Record Services
info artist: Kai Strauss

© Rootsville 2019


Kai Strauss gaat al een tijdje mee in d eblues en leerden we in eerste instantie kennen als gitarist bij Memo Gonzalez & The Bluescasters" maar dat is al allemaal een hele tijd voorbij. Ondertussen is Kai Strauss onder eigen naam al uitgegroeid tot een fenomeen hier in Europa. Zijn gastoptredens met namen als Mike Wheeler, Sugar Ray Norcia en Big Daddy Wilson spreken tot de verbeelding en met zijn eigen 'Electric Blues All Stars' bracht hij voor de liefhebbers van Chicago en Texas blues al onnoemelijk straf materiaal op de markt. Deze "Live In Concert" is zijn allernieuwste album en werd meteen een dubbel. Het album werd vorig jaar opgenomen met gast spelers Jimmy Reiter en Richard van Bergen.

Je hebt voor- en tegenstanders wanneer het "live" albums betreft maar het is aan de artiest om zich met een "live concert" memorabel te kunnen maken, en dit is gebeurt bij deze "Live In Concert". Je kan het gaan vergelijken met een BB King "Live in The Regal". Opener is het strakke "Gotta Let You Go". Scherpe gitaarrifjes waarbij de Chicago Blues de bovenhand komt te nemen zijn een typisch handelsmerk bij deze Kai Strauss. Passie en kunde komen zo boven drijven.

Opmerkelijk is ook de inbreng van harmonica door Thomas Feldmann wat chicago nog eens op de voorgrond brengt. Nummers als "Ain’t Gonna Rumble No More" en "Judgement Day" komen de speelstijl van Kai extra in de spotlights te zetten. Afsluiter van de eerste CD is het met rock 'n rol gespeende "Get The Ball Rolling", and we're having a party...

De aanzet van het tweede schijfje komt gebeurt met de titeltrack van zijn vorig jaar verschenen vinyl "The Blues Is Handmade" (album report). Ook de zo typerende Chicago bluesjes "This Game Ain't Worth Playing" en "I Ain't Buying It" komen uit die zwarte 33-toeren plaat. Met het afsluitende instrumentale "Shades Of Earl" brengen Kai Strauss & The Electric Blues All Stras een ode aan twee Earls, Ronnie en Earl Hooker.

Te beleven op 11 maart bij Move2Blues in de MOD te Hasselt

tracks:

CD 1
01. Gotta Let You Go
02. Highway Blues
03. Ain’t Gonna Rumble No More
04. Judgement Day
05. Did You Wrong
06. Hard Life
07. Get The Ball Rolling

CD 2
01. The Blues Is Handmade
02. This Game Ain’t Worth Playing No More
03. Let Me Love You Baby
04. Put That Bottle Down
05. Got To Be Some Changes Made
06. I Ain’t Buying It
07. Shades Of Earl (Tribute To Ronnie Earl And Earl Hooker)

musicians:

Kai Strauss: vocals & guitar:
Kevin DuVernay: bass
Alex Lex: drums
Thomas Feldmann: harmonica & saxophone
Nico Dreier, Mo Fuhrhop, Horst Bergmeyer: keys

special guests:

Jimmy Reiter: rhythm guitar
Richard van Bergen: rhythm guitar