© Rootsville.eu

Little Boy & Nightingale (B)
tiltle: Two Lousy People
music: Blues - Roots
release date: 2019
label: Independent
info artist: Little Boy & Nightingale

© Rootsville 2019

 

Little Boy & Nightingale aka Wouter Verhelst en Ilse Van Dooren (The Blue Clay en The Black Daniëls) zijn een duo met een passie voor blues, folk en rock ’n roll. Dit straalt er zeker vanaf in hun act. Dit duo speelt een breed repertoire, gaande van Kim Wilson over Randy Newman naar BB King, John Hiatt en Bonnie Raitt. Sinds 2014 zijn Little Boy & Nightingale een graag gezien duo in café's, op kroegentochten, bluesroutes en festivals. Ze brengen akoestische blues, swingende rock’n’roll, country, rock, cajun en dit allemaal uitgevoerd op akoestische gitaar, mondharmonica, percussie en niet te vergeten de aangename stem van Ilse Van Dooren.

Buiten het feit dat beiden gepassioneerd zijn door de muziek die zij brengen, heb ik dit duo leren kennen als twee fijne mensen, met een groot hart en niet alleen voor de muziek. Misschien ben ik in deze niet de juiste persoon om dit te schrijven, want ik draag beiden een warm hart toe, maar kom..somebody’s got to do it. En laat ons eerlijk wezen, het was een waar plezier om dit te doen.

Ilse en Wouter hebben een fantastische schijf op de markt gebracht, die in zijn totaliteit weerspiegelt waar zij beiden voor staan. 14 nummers van eigen hand, en dat kan tellen. De muziek varieert van americana tot blues, van folk tot rock'n'roll. De luisteraar krijgt hier waar voor zijn geld en kan zich verwachten aan een zeer afwisselende schijf vol met aangename rootsmuziek.

Wouter is als muzikant een duivel-doe-al en de mooie stem van Ilse (ze heeft haar nickname niet gestolen) past daar wonderwel bij. Als duo hebben ze elkaar perfect gevonden zowel op muzikaal gebied als op privégebied.

Deze plaat is een aanrader en wie wil horen hoe het allemaal live klinkt kan terecht in Westdorpe op 17 februari 2019 in Cafe ’t Oude Raedhuis vanaf 15 uur. De inkom is volledig gratis. Ik zou niet twijfelen, check that out en breng dan van de eerste keer dan ook de cd mee naar huis, u zal het zich niet beklagen.

tracks:

1. Two Lousy People
2. Someday You’re Gonna Be Mine
3. You and Me
4. The Borderline
5. Little devil
6. Wake Me Up
7. Diggin’
8. If Your Love Is Strong
9. When Johnny Starts To Dance
10. Never Say Goodbye To A Friend
11. Raise Your Hand
12. R&R Never Dies
13. We Will Be Allright
14. Encore

musicians:

‘Little Boy’ Wouter Verhelst: guitar, harp, vocals
‘Nightingale’ Ilse Van Dooren: percussion, vocals