© Rootsville.eu

Little G Weevil (Hun)
tiltle: Back in Alabama
music: Acoustic Blues
release date: december, 2018
label: Gee Wee
info artist: Little G Weevil

© Rootsville 2019

 

Geboren in 1997 in Budapest als Gábor Szücs. Toen hij 12 jaar was viel het ijzeren gordijn en werd de jonge Gábor verliefd op de bluesplaten die vanaf dan het land vrijelijk instroomden. Al snel leerde hij zelf de blues te spelen en in 1996 vormt hij zijn eigen band. Een jarenlang gekoesterde droom om naar het Amerikaanse zuiden af te reizen werd in 2004 werkelijkheid en via Alabama trok hij naar Memphis om er aan de bekende Beale Street werk te vinden, eerst nog als afwasser maar al snel maakte hij naam als bluesmuzikant. Ondertussen is hij met deze “Back In Alabama” al aan zijn 6de schijf toe.

De plaat werd al begin december vorig jaar op de markt gebracht, maar gezien hij deze nu in ons land komt promoten, tijd voor een kleine bespreking. Zijn blues komt van diep uit de bronnen van de Delta, en je hoort een beetje van de North Mississippi Hill Country in sommige van zijn grooves. Bovendien gooit hij er een beetje funk tussendoor wat de plaat wat dansbaar maakt.

G schreef negen van de elf songs. " She Don’t Know " klinkt bijzonder lekker. Hij vuurt de funk aan voor de backbeat waardoor 'World Is Mine' zo gemakkelijk is om op te dansen. G krijgt zijn party met de swingende instrumentale "Gulf Coast Jam", en legt het vuur aan de schenen van een bedrieger in "Braggin". Maurice op de harp blaast zich een ongeluk en iedereen kan stevig genieten van “Sasha Said”.

Little G Weevil, nu gevestigd in Atlanta, GA, houdt de tradities van de blues levend terwijl hij er zelf een hoop plezier aan beleeft! Dit is geweldige down-home blues!

tracks:

 1. When the King Was Told
 2. She Don`T Know
 3. Braggin`
 4. Thank You for the Cruise
 5. World Is Mine
 6. Gulf Coast Jam
 7. Keep Going
 8. John Is the Man (John Mcafee)
 9. Sasha Said
 10. Poor Black Mattie
 11. Angel Child

musicians:

Little G: zang, guitar en basdrum
Tamara Nicolai: bas
Maurice Nazarro: harmonica
Carla Don en Rachel Bernice Edwards: Backing vocals