© Rootsville.eu

Sean K. Preston & The Loaded Pistols (US)
tiltle: Forgive
music: Roots
release date: 2018
label: Rusty Nuckles Music
info artist: Sean K Preston

© Rootsville 2019


"Sean K. Preston & The Loaded Pistols" hebben onlangs een contract getekend met indie roots-label "Rusty Knuckles Music" en hebben hun debuut uitgebracht voor het label genaamd "Forgive". Of je nu fan bent van "Sean K. Preston & The Loaded Pistols" of gewoon iets over hen hoort, je zult zeker iets vinden om van te genieten in dit album. Het is een goed traditioneel landelijk album met voor elk wat wils. Hier is een beetje wat je van deze plaat kunt verwachten.

"Sean K. Preston & The Loaded Pistols" is een nationale touring-band uit Baltimore, MD. Naast Sean K. Preston bestaat de vaste kern van de band ook nog uit Christopher “Sparky” Spiridigliozzi aan de drums en Cory McGrath aan de upright bass. Sean K. Preston & The Loaded Pistols stonden reeds op het podium op Muddy Roots Festival, Westport Roots Festival en Crooked Smile.

Het album opent met een nummer genaamd "Barnburner", een song met een eenzame gitaarriff als intro voordat het een nummer begint over het stelen van de vrouw van een lawman. . Een andere favoriete nummer is "'Snakeskin Boots Boogie", dit nummer begint met een paar mooie mondharmonica solo's in een nummer over een paar gewone cowboy boots. Let's Boogie all night long.

Een andere hot-track is "Last Call", een nummer dat wat bluesy gitaarwerk bevat. Een verhaallijn over een geliefde die het beu is om te wachten tot zijn vrouw thuiskomt uit de bars. Sean K. Preston & The Loaded Pistols hebben in "Forgive" een uitermate sterk album afgeleverd. Het album zit vol tracks met geweldig gitaarwerk en goede songwriting. Als je een fan bent van een van beide, raad ik je ten zeerste aan om ze tijdens hun Europese tour te gaan beleven.

tracks:

01 Barnburner
02 Homeward Bound
03 Ain’t A Dog
04 The Decision
05 Snakeskin Boots Boogie
06 Get Thee Behind Me
07 Last Call
08 Life’s A Bitch
09 Regret
10 The Widower
11 The Twister

musicians:

Sean K. Preston: guitar, vocals
Cory McGrath: upright bass
Christopher "Sparky" Spiridigliozzi: drums

special guests:

Jimmy Swope
George Cessna
Jesse Ray Carter
Kerra Holtgren