© Rootsville.eu

Stef Paglia (B)
tiltle: Never Forget
music: Bluesrock - Rock
release date: march 28, 2019
label:
info artist: Stef Paglia

© Rootsville 2019


We waren er reeds bij toen Stef Paglia als youngster zijn eerste stappen kwam te zetten in "bluesworld". Ondertussen heeft hij al een ganse weg afgelegd en werd hij zowaar met "The Bluesbones" zoiets als wereldberoemd. Het was dankzij vader Paglia dat Stef op 12-jarige leeftijd in contact kwam met de blues en zo zijn toekomst al vlug zag uitgestippeld worden. Ondanks veel nationale en internationale optredens met "The Bluesbones", en diverse opmerkelijke passages zoals hun 2de plaats op de "European Blues Challenge" in 2017, begon het bij Stef ook te kriebelen en kwam hij eerder al op zijn crossroads van zijn reeds rijk gevulde carrière te staan. De beslissing om ook solo zijn voetstappen af te drukken in de muzikale "road of fame" waren al een tijdje genomen. Het werd een periode van hard werken en we waren er als true believers en eerste zelfs bij toen hij zijn stappen kwam te zetten in het vocale aspect van de blues (concert report). Later maakte hij al zijn opwachting als Stef Paglia op enkele festivals. Ook deelde Stef Paglia reeds het podium met Laurence Jones, Danny Bryant en The Nimmo Brothers.

Door het uitbrengen van zijn debuutalbum "Never Forget" wist Stef Paglia zijn eigen sound te creëren, een sound die uiteraard als blues rocker aanleunt bij datgene waar hij zich als een vis in het water voelt. Het album werd gemixt en gemasterd in de "Y Dream Studio" van Wayne Proctor, ook de producer van o.a. King King en Ben Poole en daarmee koos hij voor de juiste man op de juiste plaats. Het album wordt met veel luister voorgesteld op 28 maart in de MOD te Hasselt. Om de fans al te laten kennis maken werd op 17 februari "Watch Out" als single uitgebracht, dit als voorbode van het 10 nummers tellende album "Never Forget". Stef kan het uiteraard niet alleen en zijn power trio bestaat verder ook nog uit bassist Geert Schurmans en Canadese drummer Joel Purkess.

Diversiteit is ondanks de link met blues rock wel aan de orde op dit album. Zo opent hij met de single "Watch Out" alsof het een deep south bluesje betreft maar al vlug trekt hij met zijn band alle registers al open. Met zijn huilende six-strings als vast verlengde van zijn kunnen komen blues en rock hier in volledige harmonie samen. Ook met het daaropvolgende "Take Me Away" zullen de rockers onder ons zich in hun sas voelen.

Met "Freedom" wordt er de nodige dosis funk in zin blues gestoken en krijgt dit nummer enig hit potentieel toegemeten. Met "The Dead Tree" komen de voor de hand liggende kwaliteiten van Stef bovendrijven op dit soul gevoelige slowbluesje. De inspiratie haalde hij bij Pink Floyd maar toch vloeide "Mystery Heaven" in eerste instantie uit Stef's pen door het overlijden van zijn vader, wat bij hem dan een diepe en blijvende indruk kwam na te laten. Een hemels stukje muziek waarbij je stil van wordt en we het woord respect in de mond durven te nemen.

Bringin' the devil out of the hole dan met nummers als "Twilight" en het stompende "Dirty Woman". "Crush On You" is een nummer waarbij Stef ook nu eens lonkt naar de rockcharts en zal meer dan waarschijnlijk geschreven zijn voor zijn enige Iris. Shuffle time dan met "Head Into The Unknown" en daarmee komt hij in het straatje terecht van de Texas blues van SRV. Ook het afsluitende en dromerige meer dan 8 minuten durende epos "Warmth Instead Of Cold" is een beauty te noemen, eentje waarbij de verliefden op de tonen van dit nummer in een roes aan een "Bedroom Mazurka" kunnen gaan denken ;-)

Stef Paglia levert hier met deze "Never Forget" een foutloos album af waarbij hij zich zo ook komt te mannifesteren als een uitstekend songwriter. De release van dit album vindt plaats op 28 maart in de MOD te Hasselt en wordt zeker en vast vervolgd op enkele festivals in augustus ;-)

tracks:

01 Watch Out
02 Take Me Away
03 Freedom
04 The Dead Tree
05 Mystery Heaven
06 Twilight
07 Dirty Woman
08 Crush On You
09 Head Into The Unknown
10 Warmth Instead Of Cold

musicians:

Stef Paglia: guitar, vocals
Geert Schurmans: bass
Joel Purkess: drums