© Rootsville.eu

Swampboys (B)
tiltle: Drunken Biker
music: Rockabilly - Rock 'n Roll
release date: 2019
label: independent
info artist: Swampboys

© Rootsville 2019


Altijd fijn als je iets kan schrijven over een bende streekgenoten. In dit geval de nieuwe telg van Swampboys, vers van de pers. Live zijn ze meer dan de moeite waard om te gaan bekijken, nu even zien wat hun studiowerk oplevert.

Deze duivelse boppers leveren al meer dan 10 jaar hun uniek geluid af. Delta-boppers, een mix van blues en rockabilly. De band werd gevormd in 2007 door Gunther Lens aka Dobroman en Tonio Janssens aka T-Bass. Drummer Hugo De Windt, die wel nog meegewerkt heeft aan de cd staat zijn plaat af aan Moe Bass ofte Kurt Lens en dan hebben we nog de youngster van de bende Billy VB.

Deze Swampboys klinken op plaat al even energiek als op de bühne. 14 aanstekelijke en vettige songs die je van de sokken blazen. Het is zo dat je deze band moeilijk in een muzikaal hokje kan stoppen, maar hun muziek spreekt gewoon voor zich. De zang wordt afgewisseld tussen Gunther en Tonio en je hoort dat deze jongens al lang samen op de baan zijn. Hun songs gaan van spookachtige verhalen naar verloren liefdes tot stevige boppers. Niet voor niks noemen ze zichzelf Delta-boppers.

De meeste songs zijn geschreven door Gunther zelf buiten ‘Money Bass’ dat van de hand van Tonio is. Knap werk zoals de titel song ‘Drunken Biker’. Vraag me trouwens af waarom ze daarvoor de Gunther op zijne moto gebruiken om op de hoes te zetten…doordenkertje of zo? LOL, enfin dit geheel terzijde. Buiten het eigen werk vinden we ook een aantal fijne covers zoals ‘Irene’ van Paladins, ‘Catfish’ een duistere, hypnotiserende boogie van Robert Petway of ‘Dig A Hole’ van Lilly Brothers. Er staan ook een aantal fijne boogies op, zoals de afsluiter ‘Freight Train Boogie’. Kortom voor elk wat wils.

Normaal was de cd-voorstelling vorig jaar gepland, maar door gezondheidsproblemen gaan de boys op 07 april hun blinkende schijf voorstellen in zaal De Casino in St-Niklaas onder de naam SWAMPBOYS XL. Het wordt meteen het afscheid van gouwe ouwe Hugo en de voorstelling van Moe Bass als nieuwe drummer. Het wordt een reis door de jaren heen met tal van muzikanten en zowaar 40 songs op de playlist. So be there or be square.

Trouwens is dat dan het geschikte moment om deze uitstekende cd aan te schaffen want die swingt, rockt en bopt ……

tracks:

 1. What’s Wrong With You
 2. I Can’t Cry
 3. Ain’t Got No Time
 4. Shot Of Whiskey
 5. Money Bass
 6. Hot Rod
 7. Every Time I’ll See You
 8. Drunken Biker
 9. Catfish
 10. Dig A Hole
 11. Irene
 12. Teddy Boy Boogie
 13. You Don’t Love me
 14. Freight Train Boogie

musicians:

Gunther Lens: gitaar & vocals
Tonio Janssens: bas & vocals
Billy VB: gitaar
Hugo De Windt: drums

Special guest: Little Frankie op gitaar.