© Rootsville.eu

The Big Swamp (D)
tiltle: Selftitled
music: Blues - Southern Rock - Swamp Rock
release date: 2019
label:
Rockers Records
info artist: The Big Swamp
booking: Rootstown (Kurt De Bont)

© Rootsville 2019


Na “Sober and Nice”, “Heavy Load” en “Come Over Come Home” is dit al de vierde telg van deze ruige Duitse boys afkomstig uit Hildersheim. Onlangs nog te zien in Aarschot en nu de markt op met een nieuwe cd.

Hun muziek is pulserend, van deze tijd en origineel. Met ruige bottleneck-aanvallen, beukende ritmegitaren en een levendig ritmesectie, wordt de plaat aan elkaar geregen. Het kan zo direct uit de Mississippi-delta afkomstig zijn in plaats van uit Duitsland. Age Country Blues, Southern Rock en de moderne benadering van Jack White worden hier gemixt tot een scherp brouwsel. De muziek van The Big Swamp stroomt door je oren als vurige whisky door de slokdarm. De band zwemt in dezelfde wateren als Shawn James, Foghat, R.L. Burnside, of Blackberry Smoke.

Joost mag weten dat ik niet echt van het ruige genre hou, maar deze schijf kan ik best pruimen. Staat stevig in de schoenen en de rillingen lopen langs je ruggengraat als de slide of steelgitaar worden uit de kast gehaald. Binnenkort in ons land te bewonderen in café Pallieter in Herselt. Liefhebbers van het genre: “Be there or be square”….

tracks:

1. Win And Go
2. She’s Dynamite
3. If Boogie Is A Sin, You Gotta Sell Your Soul
4. Sorcery
5. River Mud
6. Sweet Whiskey
7. Heavy Load
8. Red River

musicians:

Jan Strobel: zang, gitaar, slide, harp
Dennis Krastinat: gitaar & cigar-box gitaar
Wena: bas
Axel Gertig: drums