© Rootsville.eu

The Teskey Brothers (Aus)
tiltle: Run Home Slow
music: Rock 'n Soul
release date: 2019
label: Decca Records
info artist: The Teskey Brothers

© Rootsville 2019


Wanner de kamer gevuld wordt met heerlijke soul dan kan dit niet anders dan dat je lichaam komt te tintelen. Dat gebeurde dan ook met het nieuwste album "Run Down Slow" van de Australische "The Teskey Brothers". Alsof een Otis Redding terug opgestaan is van de doden. Recht vanuit het verre Melbourne sleutelen de broers John en Sam Teskey al lang aan het brengen van die onweerstaanbare "Memphis Soul". Je kan het haast niet geloven dat de klankkleur zo dicht bij deze van Mr Redding ligt.

Dit jaar kwamen al de geruchten dat een gratis festival in contact waren met deze Aussis maar helaas kwam er niets van terecht. Volgende keer beter zullen we dan maar zeggen. Op hun nieuwste album vinden we 11 nummers terug en alle "11" brengen ze ons terug naar de 60-ties soul van weleer. Soul maar ook een beetje rock in de geest van "The Black Crowes" maar ook zij wisten ons de soul terug te laten herbeleven met onder meer Otis zijn "hard To Handle".

Opener is "Let Me Let You Down" en al meteen bevinden we ons terug in die heerlijke era van steengoede muziek die we kennen als "Soul". Bij het horen van de stemintonatie van John Teskey komen er gewoonweg rillingen te ontstaan. Retro soul ten top en zo zal het de ganse CD blijven duren. Deze "Run Home Slow" is de opvolger van het twee jaar geleden uitgebrachte "Half Mile Harvest".

Net als toen werden ook nu de recensenten wakker geschud door deze gasten van down under. Met een nummer als "Pain In My Heart" is het haast onwaarschijnlijk maar meer Otis getint kan het niet meer worden zelfs niet hat dansbare " So Caught Up", en dan volgt er nog "San Francisco" grrrr. Afsluiten doen deze "The Teskey Brothers" met "That Bird" en nu maar hopen dat we ze volgend jaar op onze podia gaan aantreffen. Gewoonweg "De Max".

 

tracks:

01. Let Me Let You Down
02. Carry You
03. Man of the Universe
04. Hold Me
05. Paint My Heart
06. Rain
07. So Caught Up
08. San Francisco
09. Sunshine Baby
10. Sun Come Ease Me In
11. That Bird

musicians:

Josh Teskey: vocals
Sam Teskey: guitars
Brendan Love: bass
Liam Gough: drums