© Rootsville.eu

Wentus Blues Band feat. Duke Robillard (Fin/US)
tiltle: Too Much Mustard!
music: Blues
release date: september 06, 2019
label: Ramasound Records
info artist: Wentus Blues Band
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2019


Dat icoon Duke Robillard samen gaat spelen met een Finse band hoeft geen verwondering op te wekken want Robillard zit veelal in het hoge noorden. Trouwens in 1987 kwam deze "Wentus Blues Band" het voorprogramma in te vullen voor een concert van de "Duke". Op hun "30 Years Anniversary Concert" was Robillard dan ook aanwezig en zo werden dan ook de plannen gesmeed om deze "Too Much Mostard!" in te blikken. Niet enkel meespelen deed Duke Robillard maar hij tekende ook als producer voor dit album.

Op dit 15 nummers tellende album vinden we wel enkele verrassende nummers op terug. Openen doen ze op swingende wijze met het gospel getinte "Stayed At The Party", eentje van de Holmes Brothers. Mijn muzikale hart wordt meteen met blijdschap gevuld bij het daaropvolgende Waits nummer "2:19", toch een van mijn favoriete songwriters. Helemaal terug in de tijd gaan ze dan met Robert Johnson's "Judgement Day" om dan vervolgens mijn tweede favoriete songwriter aan te halen met een mooi arrangement op Leonard Cohen's "First We Take Manhattan", respect!

Allee na al dit moois is het tijd voor andere mooie dingen met enkel originals zoals het met rock 'n roll gespeende "She's A Killer Hot Blonde". Na het mooie slowbluesje "Right In Your Arms" krijgen we met de titeltrack "Too Much Mustard" eentje waaraan Juho Kinaret en Duke Robillard hebben samengewerkt. Het resultaat een en al swing. Mijn ding is helemaal de blues van deze "Wentus Blues Band" met nummers als "Miranda", de shuffle "You Got My Love " en de tearjerker "Selma".

Zelfs een zijsprongetje richting New Orleans komt er aan met "Feels So Bad" van Chuck Willis waarna het soulbluesje "Where Have All The Songbirds Gone" dan weer een original is. Afsluiter is een intiem moment met "Passionate Kiss " en zo is het dan weer verdomd spijtig dat deze "Wentus Blues Band" niet meer naar onze contreien komt af te zakken, want ze zijn goed. Verdomd goed!!!

tracks:

01. Stayed At The Party
02. 2: 19
03. Judgement Day
04. First We Take Manhattan
05. She's A Killer Hot Blonde
06. Right In Your Arms
07. Too Much Mustard
08. She Made My Mind
09. I Hear You Knockin
10. Miranda
11. You Got My Love
12. Selma
13. Feels So Bad
14. Where Have All The Songbirds Gone
15. Passionate Kiss

musicians:

Bass guitar - Robban Hagnäs
Electric guitar - Niko Riippa
Electric guitar - Duke Robillard
Piano and Hammond organ - Pekka Gröhn
Vocals and percussion - Juho Kinaret
Drums and percussion - Daniel Hjerppe