© Rootsville.eu

Bourbon Street (B)
Blues
Zum Alten Post - Wegberg (D)(12-01-2019)

reporter: Nicolien & photo credits: Ann Vanrutten


info club: Zur Alten Post
info band: Bourbon Street

© Rootsville 2019


Het is zaterdagavond 12-01-2019 als we in Duitsland neerstrijken in Café Zum alten Post in Wegberg. Een "live" music club waar kleppers als Johnny Mastro & Mama's Boys kind aan huis zijn.

Het is het allereerste optreden voor Bourbon Street in Duitsland. Dat hebben ze geweten ook het werd steeds drukker en je zult het niet geloven meer jeugd als oudere jongeren waren er aanwezig.

Ze hebben daar wat teweeg gebracht in Wegberg. Houd de agenda van die mannen maar in de gaten. Die zullen nog wel vaker hun “biezen” moeten pakken om naar Duitsland af te reizen. Het was een formidabel optreden, ze zijn ondertussen met de nieuwe gitarist René Niessen helemaal op elkaar ingespeeld. Ze geven elkaar de ruimte zodat ze allemaal tot hun recht komen en samen als één geheel daar op het podium staan.

Het was een topavond met covers maar ook veel eigen nummers. Dat kon het publiek wel appreciëren.  Het was 21.30 uur toen ze begonnen met het openingsnummer "Natural High". Daarna volgde onder andere "Hometown", "Cutting Loose", "Never Forgotten" en nog een lekkere slow blues "The Owl". Na een goed uur hielden ze even een korte pauze voor de sanitaire stop en dan weer vol gas verder tot rond middernacht. Ze werden zelfs tot twee keer terug geroepen en dat vooral door de jeugd die binnen was. Die hebben dan ook genoten en volop staan dansen, echt een topavond voor iedereen.

Mario Jossels (Litlle “M”, Bas en Vocals), Luc Boonen (Daddy Bean, Mississippi Bluesharp), Wilfried Claesen (Chopstick Willy, Drums) en René Niessen (Gitaar) hebben een stevig visitekaartje afgegeven voor zichzelf maar ook zeker voor andere Belgische bands.