© Rootsville.eu

Mario Pesic Project
Blues - Roots - Americana
Loodscafé Aarschot (13-01-2019)

reporter & photo credits: Freddie


info club: Loodscafé
info band: Mario Pesic
booking: Personal Blue (mail)

© Rootsville 2019


Na de spijtige teloorgang van "D-Tale" zagen we Mario Pesic met regelmaat opduiken aan de zijde van Kris "Kirri" Valvekens en dit onder de noemer "Memphis Mojo". Nu gaat deze singer-songwriter de hort op met een nieuw solo-project en trekken we benieuwd richting "Loodscafé" aan de Demer Delta in Aarschot. Benieuwd maar ook een beetje bang dat we niet een zoveelste Hiatt injectie te horen gaan krijgen. Dit "Mario Pesic Project" is tot stand gekomen door de levenservaringen van Mario waarbij hij de inspiratie haalde bij zijn rockhelden als er zijn Nick Cave, Mink Deville en...John Hiatt.

Op het eigenste moment hebben In de voetbalkantine op Varenwinkel enkele "Gevarenwinkels" zich rond de tafel geschaard om het overlijden te herdenken van hun compadre, bestuurslid en medewerker van het eerste uur, Koen Delen (12-01-2012), nu helaas al 7 jaar genietend van een hemelse bluesjam hierboven. In 2018 kreeg Koen er het gezelschap van onder meer Aretha Franklin, Edwin Hawkins, Denis LaSalle, Yvonne Staples, Charles Neville, Otis Rush, Tony Joe White en nog zovele anderen. You may be gone, but you will never be forgotton!

Benieuwd nu hoe Mario er het vanaf gaat brengen in en ondertussen al vol gelopen "Loodscafé". Uiteraard brengt deze bluesbrother sympa heel wat volk op de been en neemt hij plaats op het gezellig aangeklede podium in deze place to be in Aarschot voor een gezellige namiddag met "live" muziek. Zijn eerste nummers, "No Harm Done" en "Come Out And Play" komen uit het debuutalbum van "D-Tale" van 2015 en zijn uiteraard originals. In stil contrast met de anders akoestische omgeving hier in het café zijn de gitaarrifjes nu op zijn minst stevig te noemen. Het is wel even wennen, zelfs bij een "love song" als "Girl On My Mind". Met "Drive South" komen we dan onherroepelijk terecht bij Mario's grootste voorbeeld, John Hiatt.

"Voodoo Daddy" is dan weer enigszins chaotisch te noemen en schrikt toch wel enkele niet-adepten af. Soms ook een beetje psychedelisch te noemen, we zullen hat dan maar "Mario's Voodoo" herdopen. "Gotta Stop Drinkin'" en "If You Go" zijn dan het einde van het eerste gedeelte van dit "Mario Pesic Project. JJ's tijd voor den hoed!

Na wat "social talk" is het dan weer tijd voor het tweede gedeelte dat aanvangt in een meer dan intiemere stemming met ondermeer het adembenemende "Into Your Arms" van Nick Cave. Mario hoeft de "Bad Seeds" er niet bij om iedereen terug tot de orde van de dag te roepen met het terug veel stevigere "War On Terror". Tijd voor een streepje echte blues dan maar met T-Bone Walker's "Stormy Monday". Hebben we den Hiatt al gehad? "Memphis in The Mean Time" dan maar met daarna als outswingers een stukje CCR met "Born On The Bayou" en TJW's "Polk Salad Annie".

"Jokke Knoet" had al de ganse tijd van "nee" staan schudden en dat heeft dan wel betrekking op het feit dat er hier nog obligate bissers moeten gebracht worden. Nee geen "Van The Man" aka "Them" al krijgen er hier wel al enkelen een orgasme bij het rifje van "Gloria" en terwijl het dan binnen galmt van "Tennessee Plates" is het voor sommigen tijd voor iets groen...ne kikker :-) De Roel trok toen in het gezelschap van den "Duvel" richting "Living 29".