© Rootsville.eu

Slipmates (B)
Roots
Buitenman Muziekavonden - Lage Mierde (NL)(01-02-2019)

reporter & photo credits: Freddie


info club: Herberg de Buitenman
info band: Slipmates

© Rootsville 2019


Wanneer we zelfs op een zondagmorgen tot in Eupen rijden kunnen we ons ook verplaatsen naar "Herberg de Buitenman" in Lage Mierde. What the f*ck, nog nooit van die herberg gehoord en dus trekken we met de Gevarenwinkel Express richting Nederland voor een optreden op een boerderie in "Lage Mierde", een concert met onze eigenste "Slipmates". Het is herbergier en oerboer Tom Romme en echtgenote Yvonne die hier de scepter zwaait en aanpalend aan de herberg, en de core buseniss van dit etablissement, bevindt er zich een biologische boerderij. In den hof kan je rond deze periode enkel wat Brussels sprouts vinden dus verhuist nu de activiteit richting herberg waar er "muziekavonden" worden georganiseerd. De herberg bevindt zich langs de wandelroute van "Landgoed de Utrecht" en zo bevinden we ons in Noord-Brabant. Onze sneeuwschoenen waren we vergeten dus ging het maar in allerijl van de camper richting herberg voor een lekker "Jupke" met onze bluesbro's Wout van "Zilst Rock & Blues" en flyerman Theo D. ;-) Holland België 2-2 dus.

Voor mezelf was het al een poosje geleden dat ik Marc van Goezot en zijn kompanen van de Slipmtes nog had gezien. Daarvoor moet ik al terug naar "Rockin' Around Turnhout". Voor mijn bluesbros's Vic, Wout en Theo was het zefs een primeur. Een primeur was het ook voor Wout om eens te proeven van een "Oude Hertekamp". De roots van deze rootsrockers ligt in de buurt van Oud-Turnhout en is in 2002 ontstaan uit de restanten van Granny’s Roosters en The Famous Fantastix. Ze brengen een mix van blues, soul, jazz, folk, country, swing, bluegrass en rockabilly. Vandaag bestaan ze uit Koen Meeus (vocals & rhythm guitar), Hans Maes (lead guitar), Sven Bollen (harp) en de ritme sectie met Kurt Maas (double bass) en Marc Dames (drums)


Meteen de beuk er dan in met Johnny Cash en diens "Folsom Prison Blues". Ondanks dat we heit in het land van de bluesrockers zijn zit de sfeer er hier goed in en bengelen de lusters heen en weer. Toppie! Het eerste gedeelte his netjes opgedeeld met enkele covers als Bob Dylan's "Subterranean Homesick Blues" en eigen originals als "No Place To Go" dit weliswaar in de aanstekelijke Slipmates sound. Deze "Slimpates" ze zijn van de Kempen en dus mag ook Louis Neefs niet worden vergeten als is deze "16 Tons" in feite van Tennessee Ernie Ford...maar toch ook een beetje van onze Louis.

"Born To Cry" wertk dan weer aanstekelijk mede door de ska beat en laat Koen Meeus zijn "fluitje" bewonderen op "The Long Road". Kan iemand een handdoek brengen naar de drummer ;-) Geen ellelange solo's maar to the point swingende country deuntjes met soms een streepje surf en met "El Camino Real' brengen ze zelfs een versie van mijn geliefde "Smokestack Lightnin'"...it's all in the family. Ook in de "family" waren de twee jonge dames waarmee Wout en Theo aan het praten waren geslagen en zo werd het dus Holland - België 4-2. Vic en ik waren hier voor de muziek :-).

Net als bij de Brouwers Bro's op "KTBA" te Vlieren weet ook hier het gastpaar de aanwezigen te plezieren met enkele handmade snacks, en zelfs meer dan eens. Wij waren onder de indruk van deze selfmade bitterballen en bestelde dan prompt maar enkel porites. Warm eten weetjewel! Die van de "Slipmates" wilden maar niet weten van afgeven en brachten hier met hun DNA nummers als "Big Boss Man", Funnel Of Love", Love Potion n°9 en "Summertime'" in de versie van onze helaas verdwenen "Seatsniffers". Eén iemand moet met tranen in de ogen bekennen van...dat zou ons Suzanne ook graag gehoord hebben.

Met "Cracker Jack" als pleidooi was er even een moment van verbijstering maar na een akelijk moment van stilte kwam er dan toch nog een uitgebreide versie van "Boogie Chillun" als encore...en kijk nogmaals een hapje! Nadat gisteren collega Marc de revival met "Moonshine Reunion" meemaakte was dit hier voor ons eentje van deze "Slipmates". Een wel gesmaakte ontdekking hier in "Lage Mierde", zowel muzikaal als culinair. CU op de volgende afspraak en vergeet je tickets niet voor "Goezot" want voor de vrijdag met "Fisher Z" zou het al wel eens te laat kunnen zijn. De die hards die kopen uiteraard een weekend ticket. In ons hotel op wielen aangekomen ging het van oogjes dicht, snaveltjes toe en rooooonk....

even gegevens uitwisselen voor Goezot...