© Rootsville.eu

Bourbon Street (B/NL)
Blues
Café Highway 13 Geel (09-02-2019)

reporter & photo credits: Rootsville


info band: Bourbon Street
info club: Highway 13

© Rootsville 2019


Alvorens volgende dinsdag met de "Gevarenwinkel Karavaan" af te zakken naar het Waalse dorpje "Le Roux", om er samen met Carvin Jones de sluiting mee te gaan maken van het bekende "Café Brun", verplaatsen we ons nog eerst richting "Highway 13", dit om onze Belgische bluesband "Bourbon Street" nog eens te ondersteunen. In december van vorig jaar stond deze Limburgse bluesband nog als support act op de affiche met de Amerikaanse bluesrocker Sean Chambers op "KTBA" te Vlierden. Een dagje vroeger waren deze "Bourbon Street" samen met de "Travellin' Blue Kings" nog verantwoordelijk voor de Christmas Party van "Elckerlyc Live", en bezochten onze Hollandse blues brother & sister, de alom gekende Koop-Waterschoot familie, als ware "Bourbon adepts" nog hun optreden in het Duitse Wegberg. Nu maar zien dat we verscholen blijven van een overdosis.

"Bourbon Street" bestaat uit Mario "Little M" Jossels (vocals, bass), Luc "Daddy Bean" Boonen (harmonica), Renée "Wild Bill" Niesen (guitar) en Wilfried "Chopstick Willy" Claesen (drums). Een band waarbij de swampblues en bluesrock in elkaar verweven zijn. Naast ijzersterke covers zijn ze de laatste periode ook aan eigen werk aan het schaven en ook een eerste CD zit in de pipeline. Als winnaars van de "B.R.U.L." wedstrijd in het Nederlandse Heerlen mochten ze vorig jaar ook de "Southern Bluesnight" feestelijk openen. Vorig bezoek aan deze kroeg hield de PA het gedeeltelijk voor bekeken en nu maar hopen dat dit euvel is verholpen. In het slechtste geval is er hier nog de prominent aanwezige beeldbuis???

Nog wat ander bluesvolk aanwezig zoals die van de bluesclub "Ootello" en zo zijn de "Benefiet voor Emmy's Honden-en Kattenhotel" van zaterdag 16 februari met o.a. de "1-Time Bluesband" en de one time reunion van de "5 O'Clock Shadow Bluesband', hier gespreksonderwerp van de avond net als de 4de editie van de "Hageland Blues & Roots Night" op 2 maart, met als headliner niemand minder dan "Kat Riggins". Ook nog op deze "Hageland Blues & Roots Night" de sensationele Ragtime Rumours, de swingende bende van de "Detonics", de CD voorstelling van onze BBC laureaten "Black Cat Biscuit", een dosis Mexicaanse roots met "The Hi-Ballin' Daddies" en de lokale rockers van "Rusty Don". Alvorens af te zakken richting Glabbeek kan je die dag rond 2 uur bij "De Noene", het gazettenwinkeltje en dienstdoend bluescafé van den Huibbe in Everbeur, nog terecht voor de CD voorstelling van de "Travelin' Kitchen Jam" aka de Kirri. Support de "local blues" weetjewel, that's the way we do it!

"Bourbon Street" dan maar alvorens we wegzakken in een roots van champagne and reefer...heu bier, wijn en sigaretten. Het "Discovery Channel" laten we nu eens links liggen en zo gaat onze aandacht uit naar de toch wel uitstekende blues van deze "Bourbon Street". Op de voorbije "Christmas Night" vroeg ik nog om een Christmas song wat ze bij gebrek aan kennis kwamen te verzaken. Voor een nummer over de paashaas zal het nog wat te vroeg zijn, dus maar een request voor een Valentijntje en daar past het mooie "Never Forgotten" bij, en neeje Theo dit is niet van Fleetwood Mac maar een onvervalste original :-(. Met het merendeel hier aanwezig van onze delegatie voor de European Blues Challenge op de Azoren konden we toch ook weer wat extra plannen inlassen voor zover die achteraf weer niet worden gewijzigd. Ook hier een plaatsje zoeken voor het podium is een probleem met de toch talrijke aanhang van deze "Bourbon Street", een Limburgse invasie alhier.

"Natural High" en "Honey Babe" zijn certitudes wanneer het de setlist van "Bourbon Street" betreft en doen zo ook meteen het rock gehalte stijgen. Stevigere rockin' blues afgewisseld met een snuifje Chicago zijn de beste ingrediënten om er een gezellige bluesavond van te maken en dat doen MArio & co dan ook. Het nadeel hier is dat het hier voor het podium beperkte plaatsen zijn en wanneer je mee aan de beleving wil komen doen het een beetje ellenbogen werk wordt.

De "die hards" die kunnen de nummers als "County Jail Blues" en "Sugar Cup Boogie" moeiteloos meezingen voor het geval de Mario zonder stem moest komen te vallen. Die hese en door "Single Malt" bedwongen klankkleur doet het evenwel nog altijd opperbest. Voor het einde van de eerste set viel dan het verdict met "Judgement Day Blues" en kon de volumeknop even dicht. Ook bij onze delegatie was het verdict gevallen en besloten we om tijdens ons verblijf in Ponta Delgada ons voor de blues-maaltijden in te schrijven.

"Now I've Got A Woman" zou een reponse song kunnen zijn voor brother Ray's zijn "I've Got A Woman". De enige vergelijking is dat het swingt en zo zijn ze vertrokken voor deel 2. Ook Jo, de vorige string bender van de band was aanwezig. Zou het dan toch weer beginnen kriebelen? Dus begon Mario dan meer gevat met "JoJo's Mojo". Onder invloed van een goede dosis "Mojo" konden we ook achteraan nog genieten van deze Belgian blues. Ook al hebben die van "Bourbon Street" een voortreffelijk arsenaal aan eigen originals toch kan en mag Albert Collins' zijn "Honey Hush" niet ontbreken. Anybody drunk?

Ik geloof dat God de vader weer op reis is, dat hij denkt dat het bij ons een paradijs is zijn woorden van Jimmy Frey die we moeilijk kunnen vatten tijdens een blues concert maar wat we wel moeten geloven is dat het hier voor deze "Bourbon Street" er op zit voor vandaag. Dus nemen we afscheid van deze bluesnacht in "Highway 13", voor zover dat 'ons' Suzy naar huis wil ;-). See you later alligator, after 'while crocodile...CU ook Elly, Marc, Suzanne, Vic, Theo, Dianneke, Rita, Roger van Rita e.v.a. het was fijn. Het was even wachten op de recensie maar zeg dat tegen die van Herenthout grrr. Als "Bourbon Street" niet op internationale tournee zijn bij de "ollanders" passeren ze ook nog de Celt in Diest (16-02) en den Hemel in Zichem (02-03). Voor meer info bekijk onze kalender.

even een boodschap van algemeen nut!

met medewerking van
Suzanne, Emmy en Dianneke met haar flitsmasjien...ze zullen er overal zijn
als er geen feestje is ;-)