© Rootsville.eu

The Big Swamp (D)
Swamp Blues - Southern Rock
Pallieter Café Herselt (21-02-2019)

reporter & photo credits: Freddie


info club: Pallieter Café
info band: The Big Swamp

booking: Rootstown (Kurt De Bont)

© Rootsville 2019


Op donderdagavond kiezen we voor een dosis stevige bluesrock en slide boven de als paddestoelen uit de grond schietende tribute bands. Een avondje met onvervalste originals in een sfeer van de Allman Borthers versus The Doors, en dan komen we vanavond uit bij de Duitse formatie "The Big Swamp" en begeven we ons zo richting deelgemeente van het al zo beruchte Varenwinkel.

Deze "The Big Swamp" hebben ook recent een album op de markt gebracht met daarop 8 frisse en eigentijdse nummers en zag ik reeds in december van vorig jaar. Toen als laatste van een vermoeiende "Winter Rumble" waarbij de "Jagermeister" begon door te wegen. Tijd dus om deze "The Big Swamp" een tweede kans te geven en die waarderen dat wel. Ook al krijgt den Hans de laatste periode geen bezoek meer van de flikken toch besluiten we met z'n allen deze Herseltse cultuurtempel al vroeg met onze aanwezigheid te vereren en zo ook een rustige babbel aan de toog te houden. Een babbel samen met Kurt De Bont, de man die ervoor zorgde dat we in december reeds een eerste keer kennis konden maken met deze "The Big Swamp" maar met ook in ons bijzijn diene stationchef op rust en zijn flitsende reporter.

De band zelf bestaat uit Jan Strobel, Wena, Axel Gertig en Dennis Krastina en komen uit de Duitse deelstaat "Nedersaksen". Het moet zijn dat in de swamps in en rond "Hildesheim" duchtig gerockt wordt en zo wist Kurt deze blues rockers voor een tweede keer naar België te halen.

Met rockende nummers als "Sober and Nice" en "Back Home" moesten we hier niet al te lang wachten op een reactie van de aanwezigen die blijkbaar klaar waren om een stevig potje blues- en Southern rock te beleven. Toen Jan Strobel zijn smoelschuif nog kwam om te ruilen voor een Gibson "Les Paul" werd het zowaar nog een streepje steviger. Of we rock 'n roll zouden krijgen stond nu al vast maar nu en dan iets steviger kunnen we best smaken.

Naast zijn Gibson maakt Jan ook gebruik van zijn lapsteel en krijgen de aanwezige blues liefhebbers toch ook hier een warm gevoel met wat stevige slide. Met nummers als "Bad Company", "She's Dynamite" en "Sweet Whiskey" zouden deze "The Big Swamp" niet misstaan op de grotere podia in plaats van een overdosis Robert Jon. Helaas moeten we ze nu terug richting Nedersaksen sturen en dat is een "Heavy Load" om dragen. Na de passage van "den hoed" aka "cecemel pot" geen carnavalkreet van ein, zwei, drei saufen maar eentje van let's rock some more en dat deden ze dan ook. Wie ze nog eens wil aan het werk zien, dat kan op 3 mei in de "Haven" aan het station van Aarschot.

Na deze passage van "The Big Swamp" krijgen we hier later in het jaar hier ook nog opwachtingen van "Lou Shields", "J. Aubertin" en "Jo Carley and The Old Dry Skulls" die allen hier in dit "Pallieter Café" een nieuw album komen voorstellen en niet vergeten in juni komt ook de keyboardspeler van Norman Beaker op bezoek met zijn "Nick Steed 5" Be There!

CD releases here to come @ Pallieter Café
Lou Shields - J.Aubertin