© Rootsville.eu

Blues Lee (B)
Blue Monday
Blauwe Kater Leuven (25-02-2019)

reporter & photo credits: Freddie


info club: Blauwe Kater
info band: Blues Lee

© Rootsville 2019


Vanavond "Blues Lee" op de affiche in de "Blauwe Kater" en eerlijk? dit is nog maar net geen drie maand geleden dat we hier op een blauwe maandag naar Karel, JB, Jan, Steph en Carlo kwamen luisteren. Het is maar dat ze terug zo goed op dreef zijn anders hadden we verlof aangevraagd bij den baas ;-). Ook nog eens in mijn alleen naar Leuven want mijn compagnon de route zit naar het schijnt op een terrasje aan de Rakija samen met "Vanja Sky", ergens tussen Split en Dubrovnik, zdravlje bro'. Vandaag ook ons oor eens te luisteren leggen bij Biesmans over "The Rockolites" want net als "Vanja Sky" staan ze begin juli op eenzelfde sterke affiche samen met ...;-)

Altijd vriendelijke gasten die Blues Lee'kes, een blues band in een familiaire omgeving en gasten die hun wereld kennen, met Kitty Stephie die als een fanfare van honger en dorst erover waakt dat ze hier geen dorst kennen in de "Blauwe Kater". 09.15PM en tijd om eraan te beginnen nadat iedereen zijn positie op het podium heeft ingenomen. Een kleine twee uur voor de boeg met blues, funk, soul en alles wat we nog meer kunnen verwachten van deze Blues Lee. Persoonlijk vind ik dat Blues Lee terug zo inventief een aanstekelijk spelen als in hun beste periode. Nog een jaartje en ze kunnen hun 25 jarig jubileum vieren en dat is hier in ons taksenland altijd wel uitzonderlijk te noemen, dit zelfs met heel weinig transfers binnen de groep.

Beginnen met het aanstekelijk "Love Engineer" maakt ook dat de sfeer er hier al van bij de eerste noot er goed in zit. Dit zijn gasten die hun vak kennen, gasten die muziek in iets wonderbaarlijks weten om te zetten. Nummers als "Honey PLease Don't" en het funky "Aristocratic Lady" kennen we uiteraard al een hele tijd meer het enthousiasme waarmee ze het spelen brengen ze onvoorwaardelijk door naar de talrijke aanwezige fans. Blues is en blijft "live" muziek met een beleving.

"Hookin'" met aan die sax grooves is zo onwijslijk graaf dat het zonder meer over het grote water een floorfiller zou zijn. Net alsook het bij de start van de tweede set gebrachte "Halibut". Een zekerheid is dat iemand die zijn neus optrekt wanneer het woord blues valt deze "Blues Lee" een onwaarschijnlijke drang opwekt om een avondje te genieten met uitstekende muzikanten en verslavende grooves. Further brothers, further..

Een uitstapje richting hillbilly blues is ook een certitude met Blues Lee en hun "Hillbilly Joe" maar voor mij is en blijft "Seven Days" steeds een muzikaal orgasme. A lazy way of living on this blue monday...meer hoeft dat niet te zijn!


Always present...The Guttlin Corner