© Rootsville.eu

Sonny West Trio
Roots
Café Bromfiets Bonheiden (03-03-2019)

reporter & photo credits: Rootsville


info band: Sonny West Trio


© Rootsville 2019


Een druilige zondagnamiddag en na zijn aantreden op het "WILDest Weekender" gisteren in de Kuub te Turnhout zakte Sonny West samen met Mark Sprex richting "Bromfiets" in Bonheiden, het roots heiligdom van het "Mothertrucker Angency" van Erwin en Tom. Gisteren stonden er voor het "WILDest Weekender" dat Peter Grasshopper samen met "Wild Records" op touw zette maar liefst 17 band op het podium.

Over Sonny West aka Mr. Wild Guitar kan je stellen dat op het "www" je kan spreken van een "dark web" en zo blijft het karig met andere info over deze Britse rocker. Hier in Bon'hei stond hij als het "Sonny West Trio" op het podium maar je kan stellen dat je ook mag spreken van Mr. Wild Guitar vs. Mr. Rhumba King want met Mark Sprex aan de double bass gaan er zo twee frontmannen hier het café op stelten zetten, al weet Mark zich goed in te leven in dit trio en is zowat van alle markten thuis.

Het begon hier eerst maar druppelsgewijs maar na mate dat het concert vorderde liep deze "roots tempel op zondag" toch nog aangenaam vol. Eén ding kon en mocht je dadelijk stellen over deze Sonny West, hij is verre van saai. Zijn muziek is tamelijk breed te noemen en gaat van rockabilly over retro rock' roll met zelfs een streepje blues. Met een nummer over een zwerver krijgen we al meteen een goede indruk van deze "Mr. Wild Guitar" en op "Too Much" kregen we hier de juiste dosis rock 'n roll te verwerken.

Niet het klassieke rockabilly geluid dat uit zijn Nashville Gretsch galmde maar rifjes die lieten vermoeden dat hij toch ook wat meer in zijn mars heeft. "Matchbox'" van Carl Perkins was één van die covers die moeiteloos tussen zijn eigen originals kwamen postvatten, en soms dacht je dat hij ook el veel geluisterd had naar Brian Setzer en diens "Stary Cats". Café Bromfiets werd zo weer een stukje heiligdom voor retro muziek en daar zullen Erwin en Tom wel tevreden over kunnen zijn. Nog een original met "Black Car", nog een dosis Gene Vincent zo zo was dit Sonny West Trio "on Fire", zelfs jazzmaster Winus zag dat het goed was ;-) Let's roll, let's roll baby...