© Rootsville.eu

Rob Heron & The Tea Pad Orchestra (UK)
Roots
GC De Melkerij Zemst (08-03-2019)

reporter & photo credits: Freddie


info club: GC De Melkerij
info artist: Rob Heron

© Rootsville 2019


Je moet enkel een muziekliefhebber zijn tout court om ook van deze "Rob Heron & The Tea Pad Orchestra" te gaan houden. Dit "Tea Pad" verhaal begon zeven jaar geleden toen vier vrienden aan de Universiteit van Newcastle samen muziek begonnen te maken. Zowel in als buiten de UK zijn ze graag geziene gasten zoals op de festivals als Glastonbury en het Cambridge Folk Festival. Hun laatste album "Soul of My City" (album report) is de opvolger van "Something Blue" uit 2016 en dit nieuwe album is ook de reden om hier op het podium van "De Melkerij" te staan.

Rob en zijn "Tea Party" speelden in 2017 op "Rockin' Around Turnhout" en wisten me vanaf note one in te overtuigen. Country, Western Swing, Gipsy Jazz en zelfs jodelen horen bij deze bonte bende en dat zullen ze hier in Zemst geweten hebben. De "live" concerten hier in "GC De Melkerij" zijn er steeds boenk op. Vorig jaar kregen we hier zo maar out of the blue "Dan Baird and Homemade Sin" voor de kiezen en tekenden heel wat fans van Dan Baird, The Georgia Sattelites en The Yayhoos hier present. Helaas kon programmator Jean-Marie Brasinne er toen niet meer bij zijn maar met een foto on stage hield Dan Baird de herinnering aan Jean-Marie toen levendig. De harde realiteit is dat het leven verder gaat en zo zet dochter Ansje zijn voetafdruk hier verder en om haar te ondersteunen zakte ik dan ook af richting Zemst. Mede ook omdat deze "Rob Heron & The Tea Pad Orchestra" tot de crème de la crème in hun genre behoren.

Zes uitstekende muzikanten on stage die allen als zielsgenoten mogen worden bestempeld beginnen er hier vanavond aan met "Back In Time" en dit is ook zoals we ons allen hier voelen. Instrumenten als een banjo, een mandoline, een accordeon, een double bass, en enkele holly body gitaren voeren je mee naar nostalgische tijden toen muziek nog in één woord was samen te vatte, met name swing! Een bezieling deze Rob Heron ook dan makkelijk komt over te brengen door al dadelijk sommigen onder de aanwezigen te zien glimlachen.

Nummers als "Holy Moly...I'm In Love Again" en "Une Bouteille de Beaujolais" kan je ook terug vinden op hun nieuwste album en werken aanstekelijk. Je voelt duidelijk dat Rob Heron, Tom Cronin, Colin Nicholson, Ben Fitzgerals, Ted Harbot en Paul Archibald op één en dezelfde lijn zitten en moeiteloos hun instrumentarium in elkaar laten overvloeien. Naast de titeltrack "Soul of My City" en "There's A Hole...Were My Pocket Used To Be" brengen ze ook werk uit hun vorige albums als "Cats & Chickens" en "Something Blue" uit het gelijknamige album uit 2016.

Met swing als rode draad en meer daden dan woorden lijkt het er dan weer op er met "Life Is A Drag" het allemaal veel te vlug is voorbij gegaan. Nog "Double Meaning" als bisser en deze Rob Heron & The Tea Pad Orchestra verdwijnen definitief richting coulissen. That's all folks!

Op vrijdag 17 mei staat er hier in "GC De Melkerij" niemand minder dan "Eriksson-Delcroix" op de affiche (album report). Met dank nog aan Ansje Brassine.