© Rootsville.eu

Luna (B)
Music Corner
Loodscafé Aarchot (10-03-2019)

reporter & photo credits: Rootsville


info club: Loodscafé
info artist: Luna

© Rootsville 2019


Zondagnamiddag en vele carnavalisten moesten op deze stormachtige zondag onvoorwaardelijk terug huiswaarts keren. Zelfs de Jempi Monseré Wielerprijs in Roeselare werd uit veiligheid opgedoekt to volgend jaar. In het "Loodscafé" stond de maandelijkse muziekcorner op de affiche met als gast "LUNA" en dat zou nu eens wel doorgaan. Luc Canters en Nathalie Van den Meutter waren de carnavalsdrukte in Herenthout ontvlucht en zonder kleerscheuren aangekomen in Aarschot waar het een op- en aanrijden was van talrijke brandweerauto's. Ook wij hadden met een sterke delegatie van Gevarenwinkel, en als volwaardige fans van deze "Luna", onze vaste stek ingenomen aan den contoir van het Loodscafé. Dit voor wat achteraf een zeer vruchtbare zondag zou gaan worden.

Tegen de klok van 05.00PM openden het jazzy duo "LUNA" met de standard "My Funny Valentine". Alhoewel dat we onze intenties op Valentijn al wat vergeten waren kwam dit nummer toch oprecht en warm binnen. Het was zelfs zo ingetogen dat we mee hielpen aan de stilte te bewaren door het consumeren van non-alcoholische dranken, een watertje dus. Na eentje van Amy Winehouse kregen we "Change The World" van Clapton voor de kiezen.

Ook op "Billie Jean" van Michael Jackson bleef het meer dan ingetogen en zo stond toen al vast dat we een "Enchanted Sunday Afternoon" zouden gaan beleven. De meer dan jazzy versie van Aretha Franklin's "I Say A Little Prayer" resulteerde in een warm en respectvol applaus. A whole lotta loop di loop bij Luna maar dat maakte hun sound no zoveel warmer en voller. Knap was ook het sukje Raga met Ed Sheeran's "Shape Of You" en het bewijs dat Nathalie Van den Meutter en gitarist Luc Canter van alle markten thuis zijn. Op Crystal Gayle's "Don't It Make My Brown Eyes Blue" ontstond zelfs een spontane sing-a-long. Nog een waanzinnig mooie versie van Billie Holiday's "God Bless The Child" uit 1939 met daarbij een wel zeer bluesy Luc Canters. De stemintonatie van nachtegaal Nathalie Van den Meutter die was "crystal clear" en zo zat deel "1" er hier op. Tijd veu den hoed...

Opener van het tweede gedeelte werd "Moondance" van Van Morrison en een maar dan prachtige versie en daar hadden enkele carnvalisten in Herenthout dan ook weer beter voor gekozen maar we moeten soms keuzes maken in het leven. Weerom een wow moment dan met "Your Love is King" van Sade en zo belanden we hier van de ene betovering in de andere met dit onwaarschijnlijk straf duo...en hun band ;-). Een stukje Motown dan met eentje van Stevie Wonder waarna de voor ons verdomde versie van "Crazy" weer volgde. Terug Amy uit de "Club 27" oprakelen met het mooie "We Only Said Goodbye With Words" wat mij dan weer deed nadenken. Hier in het "Loodscafé" werd het de zoveelste sing-a-long.

Plots werd het café opgeschrikt door de kordate bestelling van...twee spa bruis en twee koffies, nu onmiddellijk, waarop de Jokke al even kordaat repliceerde van...da's dan 8 Euro, en zo werd de betoverend sfeer door die dame dan even onderbroken. Gelukkig was de filmlas hier niet gebroken en werden we al vlug terug in onze vertrouwde cocoon gebracht door Nathalie's prachtige vertolking van "At Last", en zo werd zelfs Etta niet eens gemist. Luc Canters werd meerdere keren door Nathalie in de spotlights gezet en dat mocht ook alhoewel het beiden zijn die ons hier soms van de adem ontnemen. Toch straffe kost van Luc op zijn six-strings. Tijd voor een feestje te gaan bouwen en dat begint met Axelle Red's "Le Monde Tourne Mal", iets dat iedere nuchtere persoon wel al lang weet. Qu'est-ce qu'on peut faire? ...Let's dance!. Waanzinnig vervolg nog met "Wish I Didn't Miss You" van Angie Stone en boeken toe!

De bissers dan met als floorfiller "What A Man" van Salt 'n Pepper". De peper en het zout kwamen hier van "LUNA" en hun wonderbaarlijke inleving van de muziek. Voor de laatste dollar in den hoed, daar moest nog voor gewerkt worden en dat werd dan Sexmachine van de Godfather of Soul, Mr. Hardworking, Mr Dynamite...Jaaaaames Brown. Het bruggetje met "Shake Your Moneymaker" namen we er in deze juke joint gewillig bij. Conclusie, staffe kost en respect! No merchandising and so we only said goodbye with words...