© Rootsville.eu

Sudden Lee (B)
Blues & Rock
Café Koer Heist-op-den-Berg (10-03-2019)

reporter & photo credits: Rootsville


info club: Café Koer
info artist: Sudden Lee

© Rootsville 2019


Toen we het "Loodscafé" in Aarschot buiten kwamen overviel ons een depressie afkomstig van de Azoren. De regen, hagel en wind konden ons niet deren om ons in de "Gevarenwinkel Silver Bullet" te wringen en zo met deze Herseltse Greyhound richting Heist...oe...oe...oep den Berg te rijden. Daar hadden we een afspraak met de rockers van "Sudden Lee" Het was voor de meesten onder ons al een tijdje geleden dat we deze troepen nog hadden kunnen aanschouwen.

Voor mezelf was het zelfs geleden van tijdens een nacht onder invloed bij "De Krol", recht tegenover het oud terrein van Gevarenwinkel. Toen nog zonder kodakske maar mijn toestel had ik tijdens de ontvoering uit Aarschot nog vlug kunnen mee graaien zodat ik Sjel, Bernd, Nino en Nick van "Sudden Lee" ditmaal wel kon vereeuwigen..

Plaats van afspraak was "Café Koer" waar de tijd was blijven stille stoan. Een plek waar plotseling muziek uit de jukebox rolt...al stond de "Seeburg" uit vervlogen tijden ditmaal goed verscholen achter het drumstel. Boven het podium hing een bangelijke promotieplaat van "Cafca Koffie" te pronken maar kozen we toch voor een frisse en lekker getapte "Stella".

Wij waren in de mood en blijkbaar die van "Sudden Lee" ook toen ze al dat schoewe volk zagen binnen vallen. Sudden lee zijn vier gelijkgestelde zielen uit de streek van Aarschot en er is zelfs eentje bij van Genk menne man. Om 10.00PM wordt er hier in Café Koer" onherroepelijk de stekker uitgetrokken en dus konden ze al maar beter van jetje gaan geven. Van Sjel had ik een setlist van zo een drie uur mogen ontvangen maar die zou wel gereduceerd worden tot 1 uur en half, dit onder lichte dwang van de flikken. Ja gasten ook bij de "Stones" is er in de beginfase van hun carrière ooit een concert afgelast door deze gezagdragers. Niets van aantrekken dus en zo opent Sjel de debatten met de quote "Let Me Entertain You".

Alsof die van "Sudden Lee" hier voor een statement wilden zorgen volgde toen "The Boys Are Back In Town" van Thin Lizzy. Voor Ron, Joop, Vic et moi werd het een beetje een quiz om de originaliteit van de nummers te achterhalen die deze krakken te berde brachten. The Hollies, dat wist iedereen wel toen deze gasten het café lieten rocken op "Long Cool Woman...in a Black Dress. Herinnert u deze nog nog nog nog...was destijds een jingle op Radio Veronica. Hier vanavond het sein voor "Sudden Lee" om er een lap op te geven met Deep Purple's "Hush". Ambiance ten top!

Van pop met "Come Together" van de Fab Four, over Bob Dylan's "Knockin' On Heaven's Door" tot het rockende "Tush" van ZZ Top, deze gasten hebben het allemaal in hun arsenaal zitten. Wanneer ze aanzetten met een dosis ouwe soul op Wilson Pickett's "Mustang Sally" schieten ook de "Sudden Lee Dancers" in actie met in de gelederen de Go Go Dancers, Nancy, Christine en onze eigenste Ronette, dit wel zonder mini skirts en Go Go boots.

Niets dan nostalgische muzikale hoogtepunten bij deze "Sudden Lee" met een meer dan degelijke ritme sectie met daarin de uitstekende bassgrooves van Bernd en de doordringende beats van Nick. Met enige doordachtheid begon Nino eraan voor een toch wel mooie versie van "The Weight". Ladies and Gents, we give you The Band! Een stukje Queen dan en voor Bernd en Sjel het moment ook om de show te stelen en met enige Coyoto Ugly allure namen beiden hun positie in op den toog. De patron van het café, die hield z'n hart vast en van de flikken gelukkig nog geen spoor.

Tijd ook voor een knappe dosis Southern Rock met de Lynyrd Skynyrd versie van JJ Cale's "Call Me The Breeze" en de Doobie Brothers hun "Long Train Running". Helemaal out of the blue dan een Ollandse cover met "Iedereen is van de Wereld" van Thé Lau's rockband The Scene...en ik hef het glas op jouw gezondheid, jij staat niet alleen!. Tijdens onze trip richting Heist...oe...oe...oep den Berg wist de batteur van die andere Hagelandse coverband "Alcatraz" ons te melden dat het idee om "Radar Love" in de setlist op te nemen van tafel werd geveegd. Toch nog maar eens laten bezinken Joop want op deze kaskraker kan je een onuitwisbare drumsolo ten beste geven, getuige de solo van Nick hier in "Café Koer".

Met de herinnering aan de 50ste verjaardag van Woodstock dit jaar in ons geheugen brachten die van "Sudden Lee" ook hun bijdrage met de swamp blues van CCR, dit gevolgd door enige antiquiteiten als "Rock This Town" van de "Stray Cats" en "Does Your Mother Know" van ABBA, en ja die blonde was goe! Terug een dosis soul dan met Otis Redding's "Hard To Handle" bij deze ambi-rockers wel in de versie van Chris Robinson's "The Black Crows". Tijd om afscheid te nemen met enkele slows zoals "Hey Joe" en voor mij het orgelpunt van de avond, Tom Wait's "Jersey Girl". Sudden Lee'kes we hebben er van genoten en dit zelfs zonder de flikken...of was dit maar bangmakerij. Kilroy was here!

Suzanne, Ria en Vera, nog dit...ze zijn braaf geweest :-)

Sudden Lee

met Sjel

Bernd


Nino

en Nick