© Rootsville.eu

Paul Battoo Jr. (Slo)
Blue Monday
Blauwe Kater Leuven (11-03-2019)

reporter & photo credits: Rootsville


info club: Blauwe Kater
info band: Paul Batto Jr.

© Rootsville 2019


Paul Batto Jr. is een bluesy troubadour die wanneer hij het aanvoelt op zijn eentje door Europa trekt. Wanneer je meer info gaat zoeken op het "www" kom je meestal bedrogen uit want naar een update gaan zoeken is verloren moeite. Je treft de man gewoonweg on the road en dat is wat we deden op de blauwe maandag 11 maart toen we hem gingen opzoeken in de "Blauwe Kater" te Leuven. Na een vlugge babbel was het hier in Leuven tijd om eerst het laatste avondmaal in België te nuttigen want morgen gaat zijn trektocht verder richting Nederland, een tocht langs diverse Europese clubs die zowat het ganse jaar nog in beslag zal nemen. Hier in de "Blauwe Kater" krijgen we het gezelschap van de akoestische bawdy bro's "Ale & Alley" en ook Roel Celis van "Living 29" kwam de herinneringen van exact twee jaar geleden nog eens oprakelen.

Paul is zowat van alle markten thuis en in thuisland speelt hij ook zo af en toe mee met een Jazz trio. Waar hij zich ook helemaal zen bij voelt is het schrijven van nummers. Naar eigen zeggen schrijft hij meer nummers dan dat hij zingt. Niet dat hij nummers componeert voor anderen want ook dit is zo goed als zeldzaam. Even zeldzaam als onbestaande is dat "Paul Batto Jr" zich waagt aan het spelen aan covers en dat is ook hier in Leuven het geval.

Paul Batto Jr. kan terug vallen op een bijna onuitputtelijk arsenaal van eigen nummers en dat maakt hem nog zo veel meer specialer. Nog speciaal is zijn eigen manier door het brengen van zijn nummers die zich ergens bevinden tussen blues en zijn story-telling. Al zijn nummers zijn geschreven door belevingen in zijn thuis maar evenzeer op zijn bijna pelgrimstochten doorheen Europa.

In 2017 bracht zij tot nu toe laatste album "Straight Talk" (album report) uit. Nummers als het realistische "World of Sorrow" en "Ain't Chasing Rainbows Anymore" brengt hij ook hier vanavond. Naar mate het optreden vordert stijgt ook het rumoer en wordt het begrijpen van de teksten hier toch bijna een huzarenstuk. "Smilin'" en "Down in The Old Country" komen dan weer uit zijn oudere archief. Zijn gitaarspel is feilloos te noemen of het nu blues betreft of een ander genre, want op een nummer als "Zora" zou je jezelf evengoed kunnen wanen in een of andere "Fado" bar in Portugal.

Een avond met Paul Batto Jr. is er geen om een gezellige babbel met enkele drinkbroeders maar een avond om te luisteren en van te genieten. Paul zelf laat het niet aan zijn hart komen en weet dat hij morgen weer in een andere club zal belanden, een andere club, een andere beleving...One morning!

Volgende "Blue Monday" op maandag 18 maart aanstaande met de jukebox "blues 'n roots" souvenirs van DC Snakebuster...