© Rootsville.eu

Guy King (US)
Blues
MOD Hasselt (Move2Blues) (14-03-2019)

reporter & photo credits: Freddie


info club: Move2Blues
info artist: Guy King
booking: Soul Shot (Fabrice Bessouat)

© Rootsville 2019


Guy King speelde zich de laatste jaren meermaals in de kijker in Europa maar staat in zijn thuisland Amerika al langer aan de top. Zijn verfijnd gitaarspel, zijn warme klankkleur en zijn mix van blues en jazz maken van hem een veelzijdig muzikant. Ondanks zijn eigen stijl doet hij je toch ook soms ook terugdenken aan namen als B.B. King en T-Bone Walker.

Via Memphis en New Orleans belande hij tenslotte in Chicago waar hij al snel gewaardeerd wordt voor wie hij is. Hij speelt vervolgens 6 jaar bij de band van Willie Kent waarna hij door het overlijden van Kent aan een solocarrière begint. Guy King werd in 2017 genomineerd door de "Blues Music Awards" voor zijn album "Truth". Een album dat in 2016 verscheen bij "Delmark Records", en welk hij ook al in de picture kwam te zetten op "Swing Wespelaar" van vorig jaar. Guy King laat zich vanavond hier in de MOD bij "Move2Blues" bijstaan door de "Soul Shot" band van Fabrice Bessouat (drums) met ook nog als bassist Kris Jefferson en de ons ook al even bekende toetsenist Cédric Legoff.

Alhoewel we hem zaterdag ook nog gaan kunnen bewonderen op de "Southern Bluesnight" in Heerlen konden we er toch niet aan weerstaan om ook naar Hasselt te trekken en al meteen met opener "Think" wisten we waarom. Onwaarschijnlijk met welk gemak Guy King zijn snaren bespeelt, en daar heeft niet eens een plectrum voor nodig. Enkele fijne covers als "Bad Case Of Love" en "See Saw" maakten dat we de avond ingingen met een bijzonder goed gevoel.

Ook met zijn eigen "Truth" als titeltrack van zijn album scoort hij hier in deze club bij zowat iedere aanwezige. Het is gewoon bangelijk om te ervaren wanneer Guy een groovy song als "To Know You Is To Love You" brengt het hier muisstil wordt in de club. Bij de aanvang van het jazzy gebrachte "Sunny" ontaarde dit zelfs in een spontane sing-a-long bij de bluesfans. het raakte hem wel en zo liet hij de band het nummer terug hervatten. Knap arrangement van deze klassieker van Bobby Hebb uit 1963 en meteen ook tijd voor de koffie en de merchandising.

Ook tijdens deel 2 gaat deze King op het zelfde elan verder met nummers als "Gangster Of Love" van Johnny 'Guitar' Watson en Jimmy Reed's klassieker "Honest I Do". Het respect voor hem blijft hier maar groeien en daarmee heeft Danny weerom hier een klasbak in huis gehaald. Zelfs met het brengen van de nationale hymne van de staat "Georgia" vallen hier monden open van bewondering. Guy haalde het al aan tijdens het eerste gedeelte ervan zijn concert en dus ook nog eens van onzentwege...Happy Birthday Fabrice Bessouat!

Hoe aangenaam ook deze avond verliep toch komt er helaas ook een einde aan. Het is weerom bewezen dat Guy zijn naam als "King" eer aan doet en zich daarmee in het rijtje plaats bij die andere King's". We want you to Ta Ta You Guy! Volgende "Move2Blues" is er op 28 maart met de CD release van "Stef Paglia", waarna ze hier op 11 april het bezoek krijgen van "Kai Strauss & The Electric Blues All Stars". Be there!