© Rootsville.eu

The Sextones (US)
Blue Monday
Blauwe Kater Leuven (08-04-2019)

reporter & photo credits: Rootsville

info club: Blauwe Kater
info band: The Sextones
booking: Rootstown

© Rootsville 2019


Nog maar net uit het vliegtuig van de Azoren waar we tijdens een weekje verlof ook nog eens de "European Blues Challenge" hadden meegepikt of het ging al richting vaste stek, de "Blauwe Kater" in Leuven. Niet zo maar want tijdens hun passage van vorig jaar hadden de uit Nevada komende "The Sextones" een diepe indruk op ons nagelaten. Geen blues deze keer maar vier "white guys who plays soul & funk". Uiteraard speelde ook het gemis van kittie Stephie en de andere katjes mee en zo vielen we samen met "Boogie Beast JJ" al vlug in onze oude gewoontes en dat was een gezellige babbel met in de hand een Stella of Jup'ke al naar gelang de voorkeur ;-).

The Sextones ontstonden in 2007 uit de Mark Sexton Band met leden die elkaar kenden vanaf 'High School'. In 2015 brachten ze hun debuutalbum uit en ervoor in 2014 kwam toetsenist Ryan Taylor de band te vervoegen waarna in 2017 het album "Moonlight Vision" (album report) op de markt kwam. De band bestaat naast Mark Sexton (vocals & guitar) ook nog uit Alexander Korostinsky (bass), Daniel Weiss (drums) en Ryan Taylor (keys).

Ondanks het verlof opgedragen aan de klokken van Rome liep de "Kater" gezellig vol en dus voelde het al meteen aan als thuis komen. "Black & White" was hier meteen de binnenkomer van deze "The Sextones" en na "Analog Girl" uit hun album "Moonlight Vision" viel het ons meteen op dat er nu eens geen geroezemoes was maar iedereen voldaan zat mee te deinen op de soulvolle en soms wat jazzy grooves van deze sexvolle tones.

"New Old" werd dan meteen al nieuw werk maar op diezelfde vertrouwde grooves alsof ze tijdens hun tienerjaren een workshop bij Curtis Mayfield hadden gevolgd. Ook met Archie Bell kan je een link leggen tijdens het luisteren naar dit viertal. Een smooth sound die je inwendige barometer gunstig komt te stemmen, even the boogie man likes it :-). It's Been A Long Time was buiten een nummer van deze "The Sextones" ook het gevoel dat we kregen bij het luisteren naar een band die nu eens geen blues brengen. Helaas moesten we voor het zingen de kerk uit omdat we tijdens ons verlof de opening hadden gemist van de nieuwe vaste stek van de "Gevarenwinkel Crew". Nog eens respect voor die jonge dame die toelating kwam vragen of ze hier mocht enkele kiekjes mocht maken en zo trokken we dan vrolijk richting heimat van dat "blues kieken".

Volgende "Blue Monday" op maandag 15 april met Lazy Louis en zijn nieuw project...wij gaan afkicken tot donderdag.