© Rootsville.eu

Hannah Williams & The Affirmations (UK)
Soul
Het Depot Leuven (11-04-2019)

reporter & photo credits: Freddie


info organisation: Het Depot
info band: Hannah Williams

© Rootsville 2019


In 2012 debuteerde de Britse soulzangeres Hannah Williams met "A Hill Of Feathers" onder de naam "Hannah Williams & The Tastemakers" wat haar meteen een plaats in het circuit opleverde. Met het in 2016 uitgebrachte debuutalbum "Late Nights & Heartbreak" als "Hannah Williams & The Affirmations" deed deze in Bristol wonende diva zelfs nog beter en werd zo één van de huidige lievelingen van de hedendaagse Soul-scène. Vanavond staat ze hier in "Het Depot" te Leuven voor het geven van een wervelende show van funky grooves en vintage soul.

Met haar aanstekelijke en opzwepende klankkleur, die ons doet terugdenken aan een Amy Winehouse of een Josse Stone, wordt ze ondersteund door "The Affirmations" die bestaan James Graham (Piano, Orgel en Wurlitzer), Adam Holgate (Gitaar), Adam Newton (Basgitaar), Liam Treasure (Trombone), John Pratt (Bariton Saxofoon), Nicholas Malcolm (Trompet), Hannah Nicholson (Backing Vocals), Victoria Klewin (Backing Vocals) en Jai W. Jones (Drums).

Gecombineerd met blazers, backing vocals en een wonky Wurlitzer maakt dit tot één van de meest opwindende soulacts van het moment. Het was even wachten alvorens Hannah en haar gevolg op het podium in de Foyer hun opwachting kwamen te maken met als opener het ingetogen en toch ook doordringende "Sinner".

Hierna kwamen "Hannah Williams & The Affirmations" dadelijk onder stoom en je kon meteen ook merken dat er wel enkele die-hards waren afgezakt richting "Het Depot". Met nummers als "Good Man" en "The Only Way Out Is Trough" weet Hannah haar fans hier onmiddellijk moeiteloos in te pakken. De heerlijke soulgrooves deinen to achteraan in het Foyer. Met de titeltrack uit haar album en nummers als "7AM to Seville" krijgen we dan eindelijk ook werk uit haar "Late Nights & Heartbreak". Het leek er op of we waren aanbeland in een van de Londense soulcubs uit de 70-ties met heerlijke en hart verwarmende soulgrooves met nummers als "The Straw" en "Please Be Good To Me". Ook een toegift kon er voor de aanwezige fans nog af met "Still In My Head" uit het bejubelde album.

Achteraan nog een babbel met de flyerboys Guust en Chris van "Duvel Blues" dat op 25 mei zal plaatsvinden met op de affiche onder meer Lisa Mills, Delgrès, Hazmat Modine en de afsluitende calypso sound van James Hunter. En niet te vergeten voor de eerste 100 betalende aanwezigen een GRATIS Duvel