© Rootsville.eu

Sean K. Preston & The Loaded Pistols (US)
Cowpunk
Pallieter Café Herselt (11-04-2019)

reporter & photo credits: VH Rootsville


info club: Pallieter Café
info artist: Sean K. Preston

© Rootsville 2019


Het is al meermaals bewezen dat een bezoekje aan een kleinere club verrassingen met zich meebrengt die bij je blijven hangen. Eentje zo was op donderdag 11 april in "Pallieter Café" te Herselt. Als vaste bezoeker hier in de kroeg van de Witte aka Hans moet dit optreden van "Sean K. Preston & The Loaded Guns" een van de beste concerten zijn geweest die ik in een lange tijd heb kunnen meemaken.

"Sean K. Preston & The Loaded Pistols" is een nationale touring-band uit Baltimore, MD. Onlangs tekende ze bij "Rusty Knuckles Music", hun nieuwe album "Forgive" werd uitgebracht in november 2018. Momenteel tourt de groep door het land om verhalen te delen die verteld worden in de taal van Americana, Punk Blues, Mountain Gospel en Rock 'n' Roll. De muziek van Sean K. Preston is sterk afhankelijk van de invloeden van de klassieke diepbedroefde geluiden van Country & Western-muziek uit de jaren 40 tot en met de jaren 70, de eerlijkheid van de Blues van onder meer Robert Johnson en John Lee Hooker, de bombast van 50's Rock 'n'Roll, de lyrische verfijning van muzikale dichters als Leonard Cohen, Bob Dylan en Nick Cave, de rauwe energie van Punk en de spiritualiteit van Mountain Gospel. Zijn eigen liederen variëren van delicate klaagzangen en slaapliedjes tot vurige preken en bekentenissen.

Naast Sean K. Preston bestaat de band nog uit Christopher “Sparky” Spiridigliozzi aan de drums en Cory McGrath aan de upright bass. Sean K. Preston & The Loaded Pistols stonden reeds op het podium op Muddy Roots Festival, Westport Roots Festival en Crooked Smile. Ze brachten de afgelopen winter door in de studio om hun album "Forgive" op te nemen (album report). Met een nationale tournee onder hun riem, brengt de band de lente door in Europa en de zomer van 2019 toert langs de oostkust met optredens bij Muddy Roots & Heavy Rebel Weekender en werkt aan nieuw materiaal.

Veelzijdigheid troef bij deze "Sean K. Preston & The Loaded Pistols" en ook al ben ik van nature uit een bluesliefhebber toch kan ik dit best smaken. Een concert met invloeden van Csh over Elvis tot zelfs een vleugje Orbison. In het eerste gedeelte brengen ze vooral nummers uit hun album met onder meer "Barnburner", "Homeward Bound" en "Life Is A Bitch". Je kan het opmaken aan het enthousiasme van het publiek dat deze cowpunk bij iedereen in de smaak valt. Zelfs de Celle van Alcatraz is niet te houden.

Ook tijdens het tweede gedeelte is het van hetzelfde laken een broek met nummers als "Trust Me" en "Ain't A Dog". Naar het einde van het concert toe wordt het zelfs nog meer levendiger en opzwepender met "Ain't No Grave" en brengt Sean K. Preston, die gezegend is met een prachtige stem, ook nog een prachtige versie van Little Willie John's "Fever". Eind goed al goed en een aanrader met stip deze "Sean K. Preston & The Loaded Pistols". Hell Yeah en nog eens een happy birthday aan Alexis...of was het Axelle? ;-)