© Rootsville.eu

Lazy Louis (B)
Blue Monday
Blauwe Kater Leuven (15-04-2019)

reporter & photo credits: Freddie


info club: Blauwe Kater
info band: Lazy Louis

© Rootsville 2019


Onze Waalse vriend Patrick Louis kan al beter in Leuven komen wonen want het is nog maar net 2 maand gelden dat hij hier op het podium stond tijdens een blauwe maandag. Eerst dachten we nog een dagje verlof in te lassen maar van "Boogie Beast JJ" kregen we te horen dat het hier een nieuw concept betrof van "Lazy Louis", so curiosity killed the cat en dus ging het met mijn partner in crime toch gezwind richting vismèt in Leive. Gisteren hadden we nog het club-seizoen bij "KTBA" in Vlierden (NL) afgesloten met een veelbelovende "King Solomon Hicks" en ouwe getrouwe "Tom Holland & The Shuffle Kings" (album report).

Eerlijkheidshalve moeten we er toch bij vermelden dat we geen week zonder de katjes van de "Blauwe Kater" kunnen. Ondanks dat de "Klokken van Rome" aan hun jaarlijkse trektocht zijn begonnen blijft het hier ook tijdens de schoolvakantie gewoon volle bak. Het nieuwe concept betrof hier een nieuwe drummer in de naam van Marcus Meymare, le batteur de "Alain Pire Expierence". Enkele fans van Patrick kwamen van verre oorden zoals die van "DLB on Stage", het festival sympa dat plaatsvindt op 11 mei in "Devant Les Bois", een afvaardiging van "Oetslovenblues" en de one-man promo-machine van "Gevarenwinkel". "Lazy Louis" dus in een nieuwe verpakking, so let's bring it on Louis, but where the f*ck is JJ? Naar Rome zeker, LOL.

Gelukkig bleef het muzikale concept van "Lazy Louis" onveranderd en dat betreft hier de rauwe boogie van de "North Mississippi Country Blues" waarbij je makkelijk in een psychedelische trance kunt verzeild raken. Als binnenkomer krijgen we het instrumentale "Issaqueja". Meteen is de ganse "Blauwe Kater" mee met deze onvervalste "Juke Joint Blues". Dat blues niet hetzelfde is dan psychedelische rock kon Marcus al vlug aan de lijve ondervinden bij aanvang "Someday Baby", dus opnieuw van het begin af aan. Hierna heeft hij het ritme te pakken al verschijnt er soms nog een lachje bij "Lazy Louis". Tijdens het eerste gedeelte krijgen we ook nog "Goin' Away Baby", "Alice Mae" en op het einde ook nog "Keep Your Hand Of Her" en dan is het zo plots tijd voor de koffie...of zo.

Na de babbel en het warm maken van Patrick om mee te doen aan de "Belgian Blues Challenge" krijgen we dan het logische gevolg van deel 2. Ondertussen was er ook een discussie ontstaan of Jan Paternoster van de "Black Box Revelation" aanwezig was maar daar bleven de meningen over verdeeld. Is ie het, of is ie het niet? Onze focus ging al vlug terug richting "Lazy Louis" voor een eerder uptempo versie van Son House zijn "Don't You Mind People Grinnin' In Your Face". Nog de obligate "Poor Black Mattie" van R.L. Burnside en dan waren ze klaar voor de bissers...Boogie Chillin'

Heel even leek het hier wel "Café Brun" te gaan worden in een strijd om de beste "Stella", en op de vraag aan Marcus Meymare of hij iets wou drinken was het antwoord, een Cola Light. Wat een Cola in Leive, hie sé ne Stella kunde krijgen, je vraagt in Hoegaarden toch ook geen "Brugse Witte"! Toch weer genoten van Patrick Louis en nu maar hopen dat hij zich überhaupt nog wil inschrijven voor de "Belgian Blues Challenge" van dit jaar ;-)

Deze maand nog enkele clubconcerten zoals de birthday bash van Sam Vloemans in de Bebop, de live voorstelling van "In Een Klein Stationnetje" te Herenthout op muziek van de "One Time Blues Band", "Hookrock Indoor" met de rhythm 'n blues sensatie Joakim Tinderholt en de nieuwe band van Shakedown Tim als primeur voor het festival seizoen. Ook nog een spetterend concert van Raphael Wressnig feat. Gisele Jackson & Enrico Crivellaro in "De Klinker" te Aarschot. Dit allemaal alvorens met de grote kannonen in de maand Mei te beginnen. Paasmaandag is er hier in de "Blauwe Kater" blues met de Zweedse formatie "The Patrick Janson Band", en niet vergeten een sjokolat tikkeneitje te kopen voor Kittie Stephie. CU