© Rootsville.eu

Les Talons Gitans
CD presentatie "Gimme No"
Listwaar Oud-Heverlee (23-05-2019)

reporter & photo credits: Freddie

info club: Listwaar
info band: Les Talons Gitans

© Rootsville 2019


"Les Talons Gitans", dat is in de eerste plaats Alain Louie, een muzikant die in en rond Leuven wereldberoemd is. Het begon allemaal in het einde van vorige eeuw (1999) :-) toen stadsgenoten Bruno Fevery en Alain Louis het aandurfen om samen muziek te gaan maken. Met het toevoegen van Ben Forcevoille onstond daar plots dan "Les Talons Gitans". Een verhaal dat in 2003 een plaatsje verdiende op "Kulturama". Na de singel "Anni Versaire" volgde in 2007 het album "L’amour sans Pédales". Enkele groep wisselingen later stellen Alain Louie en zijn "Les Talons Gitans" nu met veel trots hun nieuwste boreling "Gimme No" voor in "Listwaar" te Oud-Heverlee. Voor deze realisatie ging Alain Louie in zee met het label "Fandango".

Met deze EP "Gimme No" kunnen we spreken van "Les nouveau Talons Gitans sont arrivés" want dit is totaal iets anders dan we van Alain Louie gewoon zijn. Als volleerde rockers nemen ze rond de klok van 09.00PM plaats op het podium en zelfs batteur Rik Volkaerts werd mede door zijn bandana getransformeerd comme une vrai rockmachine. Na het introducerende "Anus Boogie" vallen "Les Talons Gitans" meteen met de deur in huis met nummers als "New York Man" en "Tease Ya". De strijd op het podium tussen de twee "Telecasters" van Alain en Dirk geeft vuurwerk, 60-ties rock pur sang! Om dit nog eens even in de verf te zetten komen de basgrooves van Victor gewoon uit een oerdegelijke Russiche "Sovtek" amp. Geen nood ook de "Lada" bestaat nog ;-)

"Corsican Hero" is eentje dat niet op deze "Gimme No" is terug te vinden en geeft ons een staaltje van hun betere werk als bluesrockers. Op "Porn Bitch" lijkt het even of we met de intro terug in de "Muppet Show" zijn aangeland en na "Bob" en "Dobre Pica" zitten ze al vlug doorheen het nieuwe materiaal en dus ook deze "Gimme No".

Gelukkig kunnen deze nieuwe "Les Talons Gitans" putten uit het rijk arsenaal van de oudere versie zoals met de Leuvense hits zoals het opzwepende "L'Amour Sans Pedales" en het met reggea geïnfecteerde "Anni Versaire", dit alles comme un vrai Arno. Met "Vraa Van" krijgen we dan ook nog een ander authentiek Talonneke, chaqu'un son blues, of ser todos Flamenco in 't Leivens. Titeltrack "Gimme No" hielden ze tot op het laatste maar toch kunnen deze "Les Talons Gitans" niet om een bisser heen, Lolapaloozah! Deze "Les Talons Gitans" versie 2019 zijn Alain Louie: guitar & vocals, Dirk Lekenne: guitar & backing vox, Victor Vermeulen: bass & backing vox en batteur Dirk Volkaerts. Hoeft het nog gezegd dat het in "Listwaar" volle bak was. Ceci c'est sont pas de Gitans ;-)

Les Talons Gitans anno 2019