© Rootsville.eu

Suburband Drugdealers (SE)
Cristal Live Sessions
Pallieter Café Herselt (18-06-2019)

reporter & photo credits: Freddie


info club: Pallieter Café
info artist: Suburban Drugdealers

© Rootsville 2019

 

Het blijft een gevaarlijk gegeven om midden tijdens het festival seizoen ook in je etablissement cluboptredens te blijven organiseren. Een nobel doel nastreven is steeds weer dansen op een thin red line. Hans kennende van het "Pallieter Café" trekt zich daar helemaal geen jota van aan, en de boer hij ploegde voort. Zijn programma is nu al volzet voor de komende twee maand met voornamelijk alternatieve rootsmuziek op de affiche. Vorige zaterdag kreeg hij hier nog het bezoek van de "Nick Steed Five" een Britse bluesgroep die de traditionele blues uit de "UK" volledig aan hun laars kwamen te lappen en kozen voor een no-nonsens mix van aanstekelijke blues, Americana en NOLA wat de weinige aanwezige muziekliefhebbers tot dansen wist aan te zetten en daardoor het mooiste bewijs leverden dat blues nog fun kan zijn.

Ook voor ons is het een zegen dat de concerten hier blijven doorgaan anders zouden we misschien gaan vast roesten in onze zetel. We nemen de blusten met de builen hier in "Pallieter Café" maar blijven toch ook zo met regelmaat onze horizonten verbreden om dan af en toe iets nieuws te ontdekken. Op deze zonnige dinsdagavond staan de "Suburban Drugdealers" uit Zweden op het programma en zo kan ik met al een beetje gaan inleven in de nakende "Sjock" editie die er volgende maand zit aan te komen.

Deze "punkers" zijn een samenraapsel van voormalige Zweedse garage- en psychobilly bands en bestaan uit Ant, Danne, Jonis, Rafal en Terry. Ze mixen country en bluegrass door elkaar om als eindresultaat een eigen soort opzwepende visie te verkrijgen van alternatieve rootsmuziek. Nieuw zijn ze allerminst en met Ant Mcmahon van "The Intolerants" als frontman brachten ze pas een fonkel nieuwe debuut EP op de markt. Ze zijn in het land omdat ze ook zullen aantreden op het nieuwe "Picking Bones" roots festival, dat het ter ziele gegane "Private Farm Fest" zou moeten komen te vervangen. In Linter houden ze nu al hun hartje vast maar vooreerst deze drugdealers in Herselt, let's bring it on!

Nummers als "Getting on That Line" en "Number One" krijgen we ook te horen maar openen doen ze met "All My Dreams". Het terrasjesweer hield dan ook de meesten op het terras van het café en ook al deden de drugdealers nog zo hun best, buiten vertoeven leek het beste. Met nummers als "Fucked Up" en Don't Sleep" kwamen ze verdomd dicht bij "Flogging Molly" en nu maar hopen dat ze op het "Picking Bones" roots festival meer succes oogsten. Trouwens waar waren die van het festival? Ook wij kozen na enkele Rodenbachs een ruime sop...