© Rootsville.eu

Adam Lopez (US)
tiltle: Vol. 1 The Love We Were Born
music: American Roots Music
year: october 06, 2020
label: digital download only
promotion: Rootstown (Kurt De Bont)
artist: Adam Lopez

© Rootsville 2020


Adam Lopez kennen we in verschillende gedaanten. Van de met twang geïnfecteerde honky tonk, rock 'n roll, country en rhythm 'n blues. Het begon allemaal in Zuid-Californië, waar hij werd opgevoed door een familie wiens patriarch een transplantatie was uit San Antonio, Texas en wiens matriarch (oma Lina) een fervent muziekliefhebber was en dochter van een professionele muzikant uit de jaren 40 en Jaren 50. "Live" heb ik Adam Lopez kunnen bewonderen samen met zijn "His Rhythm revue" in 2016, maar ook dat zelfde jaar als lid van Casey James Prestwood & The Burning Angels.


photo Adam Lopez © Rootsville (2016)

Professioneel begon het in zijn tienerjaren toen hij de eer kreeg om "Jewel" over te nemen tijdens haar wekelijkse optreden in Pacific Beach, CA. Daarna trad het op met zijn eigen trio voor duizenden met Harold Mason op drums. Van daaruit waren het studiosessies in Hollywood, werken met een who's who in Tulsa, OK, een carrière opbouwen in Austin, TX, studio-sessiewerk in Nashville, TN en nog veel meer fantastische avonturen. Na een bescheiden start in Zuid-Californië, is Adam gaan werken met een geweldige (en diverse) cast van iconen van Amerikaanse rootsmuziek zoals o.a. Big Sandy & His Fly Rites, Doug Kershaw, Deke Dickerson, Dale Watson en Cris Kirkwood om er zo maar een paar te noemen.

In 2020 heeft Adam zich officieel teruggetrokken uit 'the road' en late nachten in de honky tonks en dancehalls. Hij is onlangs gevestigd in Nashville om zich te concentreren op gezondheid en om zijn muziekbedrijf te herstructureren en het nu te gaan voltooien als solo act. Veel nieuwe plannen en dan kwam er die pandemie en net als zijn collega's trof die ook Adam Lopez. Hij bracht dit jaar nog de single "Crazy (Maybe We All Need)" uit, een country rock 'n roll met als kenmerk het de doordringende twang sound. Een nummer dat ook is terug te vinden op zijn 10 jaar oude album "Rock 'n Roll Is My Super Power".

Misschien, mede door Corona, is deze "The Love We Were Born" de nieuwe weg die Adam heeft ingeslagen. Helaas is dit album enkel te verkrijgen via digitale download en dit zullen zijn fans zeker en vast als een helaas beschouwen. Het album met daarop 9 heerlijke originals is een akoestische realisatie waar we door de intimiteit nog nader betrokken worden bij de Americana en singer-songwriter skills van Adam Lopez.

Openend met "Honest Man" wordt je al onmiddellijk geïmponeerd met het gevoel dat Adam met dit nieuwe album wilt overbrengen, een gevoel waar gaandeweg toch die country en rock 'n roll terug komt bovendrijven ook als is dit volledig the man and his guitar. Ook de titeltrack van het album doet je uit respect luisteren naar de prachtig gebrachte nummers. Na "Suicide Doors" vinden we met "Free Love" Adam in een meer romantische bui. Een duet welke hij brengt met de imponerende vrouwelijke stem van Kendra Lise.

Meer terug richting honky tonk vervolgd hij met het opwekkend aanvoelende "Lightening" en ook met "The Loony Tune" is een beetje ragtime niet al te ver af. Afsluiter van dit mooie album is "Hello Stranger" en ook zonder zijn "San Joaquin Valley Boys" blijft het intrigerend luisteren naar Adam Lopez. Hello Adam Lopez!

tracks:

01 Honest Man
02 The Love We Were Born
03 The Architects of Oppression
04 Suicide Doors
05 Free Love
06 Lightening
07 The Loony Tune
08 One Week In April
09 Hello Stranger