© Rootsville.eu

Cathy Grier & The Troublemakers (US)
tiltle: I'm All Burn
music: Blues - Soulblues
release date: 2020
label: independent
info artist: Cathy Grier


© Rootsville 2020


Whoooooooow is mijn eerste indruk bij het beluisteren van deze "I'm All Burn" van Cathy Grier & The Troublemakers, en zeggen dat deze soulvolle dame voor mezelf nog onontgonnen terrein is. Met diep schaamrood op de wangen moeten we er zelfs bij vertellen dat deze "I'm All Burn" al haar 14de album is.

Van geboorte komt deze "dame" uit NYC maar verhuisde later met haar familie richting Connecticut. Mede door JLH en Bonnie Riatt bekeerde ze zich tot de blues en al na enkele track van dit 16 nummers tellende album zijn we daar uiteraard gelukkig mee. Later verkaste ze richting Wisconsin waar ook de bakermat ligt van haar begeleidingsband "The Troublemakers". Een band die vele gezichten kent maar waar de bouwstenen bestaan uit Tony Menze, Jamey Clark, Larry Byrne en Jim Ohlschmidt.

Voort de opnamen van deze "I'm All Burn" passeerden diverse muzikanten de revue zoals er zijn Greg Koch en niet in het minst ook de backing vocals van Deidre Fellner met zelfde eigenschap en dat is prachtige en krachtige soulvolle blues. Het album is een verwijzing naar al wat goed is van NOLA over Chicago tot Memphis soul en bij dit laatste bevindt zich zonder meer de opener " I’m All Burn".

Hierna krijgen we een reeksje ballads om "U" tegen te zeggen van het heerlijk en bluesvolle "Get Me Away" over "Backroad Blues" tot het met kippenvel beladen soulvolle "Easy Come Easy Go" alsof we het hier hebben over de vrouwelijke reïncarnatie van Otis Redding. Heerlijke Memphis sound als rode draad met "Down On My Knees". Er is ook plaats voor footstompin' boogie met het door JLH geïnfecteerde "Key To My Survival". Heerlijk om luisteren is ook de harmonica van Pat MacDonald op "Happiness Blues"...prachtige blues voor een avondje aan de bar. "Ode To Billy Joe" is dan weer van country legende Bobbie Gentry.

Afsluitend is er met slide doordrongen akoestische "Cathy’s Bike Song" en nog steeds na 16 heerlijke nummers zeggen we van Whooooow!!!

tracks:

01 I’m All Burn
02 Get Me Away
03 Down On My Knees
04 Backroad Blues
05 Cool Trick
06 Easy Come Easy Go
07 Key To My Survival
08 Good Thing
09 What Fools Do
10 Happiness Blues
11 Roots Run Deep
12 Keep You Out
13 Protecting My Heart
14 Question Of Desire
15 Ode To Billy Joe
16 Cathy’s Bike Song