© Rootsville.eu

Erik Dahl Ensemble (SE)
tiltle: Gethenian Suite
music: Jazz
release date: 2020
label: Svalka Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Erik Dahl

© Rootsville 2020


Kan een boek in geluid worden vertaald? Op basis van Ursula Le Guin's sciencefictionklassieker "The Left Hand of Darkness" creëerde componist Erik Dahl een muzikale suite. Het is een reis naar het universum van het boek. Scherpe en suggestieve projecties voegen een visuele dimensie toe. Een filmische concertervaring in het grensgebied tussen kamermuziek, jazz en ruimtepop.

"Gethenian Suite" is een muzikale suite die is geïnspireerd op de sciencefictionklassieker "The Left Hand Of Darkness" van Ursula Le Guin. Erik Dahl Ensemble bracht het stuk in première in 2018 en heeft sindsdien op verschillende locaties opgetreden, waaronder het Gothenburg Culture Festival in Zweden en het Fanø Free Folk Festival in Denemarken. De Zweedse componist Erik Dahl staat bekend om het combineren van genres, zowel voor zijn muziekgroepen als voor dans- en theaterproducties. Het album werd uitgebracht in maart 2020, net voordat beperkingen de livemuziek moesten afsluiten, en zal nu opnieuw worden uitgebracht in november 2020.

Erik Dahl maakt bewonderenswaardig gebruik van de expressieve mogelijkheden van het ensemble terwijl ze afwisselen tussen vrij toegankelijke kunstmuziek en jazz, zonder vast te houden aan een bepaald genre of stijl.

tracks:

01 Gethen
02 Parade
03 The Envoy
04 The Place Inside The Blizzard
05 The Foretellers
06 Karhide Prelude & Fugue
07 Orgoreyn Intro
08 Orgoreyn
09 Pulefen Farm
10 The Ice
11 Homecoming
12 Estraven
13 The Ekumen

musicians:

Anna Cochrane, violin/viola
Andreas Thurfjell, alto/baritone saxophone
Anna Malmström, clarinet/bass clarinet
Erik Dahl, piano/electronics
Tove Brandt, double bass
William Soovik, drums/percussion