© Rootsville.eu

Giulia Millanta (I/US)
tiltle: Tomorrow Is A Bird
music: Singer-songwriter
release date: january 29, 2021
label: Ugly Cat Music
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Giulia Millanta

© Rootsville 2020


Singer-songwriter, Giulia (Julia) Millanta, is een geboren Italiaanse uit Florence die nu Austin, Texas, naar huis noemt. Ze is een creatieve en productieve artiest en heeft zes soloalbums uitgebracht, zowel nationaal als internationaal op tournee door de VS. Giulia, een ervaren gitarist, speelt ook ukelele en zingt in vier talen. Ze wordt slim, peinzend en cool genoemd en wordt gecrediteerd voor psychedelische groovelijkheid terwijl ze 'haar helderziende ziel blootlegde' om 'muzikale mojo te leveren'.

Giulia begon haar leven in de muziek als kind van acht jaar toen ze door haar vader gitaar leerde spelen en traditionele volksliederen begon uit te voeren. Ze bleef zingen en begon liedjes te schrijven en platen te maken. Tijdens de Acoustic Guitar Meeting in Sarzana in het voorjaar van 2010 leverde haar talentvolle gitaarstijl en liedjes haar de "New Sounds Of Acoustic Music" -prijs op. Dit leidde tot een goedkeuring door de gerenommeerde gitaarbouwers Eko, de keuze van de beroemdste singer-songwriters uit de jaren 60 en 80 in heel Italië.

In 2008 debuteerde ze met "Giulia and the Dizzyness". In 2011 bracht ze "Dropping Down" uit, onderscheiden door haar volwassen wordende vaardigheden als muzikant, producer, schrijver en arrangeur. In 2012 besloot ze haar muzikale grenzen te verleggen en verhuisde ze naar Austin, waar ze al snel werd omarmd door de muziekgemeenschap en haar fans als schrijver, medewerker en artiest in de meest prestigieuze singer-songwriter van de scene locaties. Kort daarna bracht ze "Dust and Desire" uit, in 2014 gevolgd door "The Funambulist".

In 2016 liet Giulia haar vrij vijfde soloalbum Moonbeam Parade; 13 zelfgeschreven deuntjes gevoed door een nieuwe richting op elektrisch gebied gitaar. Geproduceerd door Giulia op haar eigen label, Ugly Cat Music, met haar overleden vriend en producer George Reiff, en een geweldige band met enkele van de beste muzikanten in Austin, zoals Charlie Sexton (Bob Dylan), Howe Gelb (Giant Sand), Glenn Fukunaga (The Dixie Chicks), Gabriel Rhodes (Willie Nelson), David Pulkingham (Patty Griffin) en nog veel meer. In 2018 bracht Giulia Conversation with a Ghost uit, geproduceerd door Giulia en Gabriel Rhodes. Het record ook met talenten als Marc Ribot (Tom Waits) op elektrische gitaar, Joel Guzman (Paul Simon) op accordeon en John Mills (David Byrne) op hoorns.

Giulia's zevende soloalbum "Tomorrow is a Bird" gaat over het herevalueren van het leven, over eindes en begin, mislukkingen en kansen, over het veranderen van richting, erop vertrouwen dat de wind je vleugels zal ondersteunen en je zal brengen waar je heen moet. "Today is a Feather, Tomorrow is a Bird"

tracks:

01 Castle in the Clouds (2:58)
02 Tomorrow is a Bird (3:21)
03 In a Dream (3:07)
04 Sugar Home (4:01)
05 Animal (3:19)
06 Kiss You Goodbye (2:45)
07 Breathe (3:37)
08 Quiet Fight (3:01)
09 Violet (3:27)
10 Unconditional (3:04)