© Rootsville.eu

Özgür Hazar (TR)
tiltle: Sad and Blue
music: Blues - Bluesrock
release date: 2020
info artist: Özgür Hazar

© Rootsville 2020


Ozgur Hazar werd geboren in 1976, gitarist en zanger uit Istanbul maar verblijvend in België. Beïnvloed door Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, Eric Clapton, BB King, Matt Schofield en andere Blues-legendes. Hij woonde in de VS - Philadelphia tussen 2004 - 2006 en speelde met verschillende bands in clubs. Speelde met zijn band vele concerten en clubs in Istanbul. In maart 2018 verhuisde Özgür naar Leuven. De eerste single 'Sad and Blue' werd opgenomen in BRR album sampler 11e editie, samen met geweldige artiesten zoals Allman Betts Band, Samantha Fish, Laurence Jones Band, Danny Bryant, Ken Valdez, Savoy Brown en anderen.

Özgür Hazar brengt in 2020 zijn rockalbum ‘Sad And Blue’ uit. Het album met negen nummers bevat emotionele instrumentatie, verhalende lyriek en anthemische vocale uitvoeringen van Özgür Hazar en vele anderen. ‘Sad And Blue’ straalt een verhalende, inspirerende sfeer uit die de ziel zal voeden. Het album heeft ongetwijfeld de mogelijkheid om de luisteraar te beïnvloeden, omdat het een unieke stijl bevat die het algehele nummer een identiteit geeft. Van ‘Sweet Angel’ tot ‘Fuzz Funk’, het album heeft het allemaal om de luisteraar te beïnvloeden.

De krachtige gitaarriffs, opzwepende instrumentatie, de lyrische diepte en de algehele flow van het album nemen de luisteraar mee op een muzikale reis. ‘Sad And Blue’ heeft het vermogen om te resoneren met elke bluesliefhebber, omdat het elk element heeft om pakkend, gedenkwaardig en indrukwekkend te zijn. Özgür Hazar zal in januari 2020 op tournee gaan en het album promoten in België en Nederland

tracks:

01. I'm on Fire
02. Sad and Blue
03. Let Me Be Your Man
04. Baby Blue
05. Sweet Angel
06. Can't Stop Missing You
07. That Ain't Me
08. Fuzz Funk
09. Fade Away