© Rootsville.eu

The Jason Daniels Band (US)
tiltle: Downloads From The Universe
music: Blues - Funk
release date: july 31, 2020
info artist: The Jason Daniels Band
promotion: KG Music Press

© Rootsville 2020


Van Noord-Californië tot Music City tot de "City with Soul", de muziek van Jason Daniels weerspiegelt zijn scala aan invloeden. Een beetje funky, een beetje jammy, een beetje bluesachtig, met country-invloeden en smaken van Latijns en Caraïbisch. Daniels beweegt gemakkelijk tussen genres, met behoud van een unieke smaak.

"Downloads From The Universe" is zijn vervolg op zijn geprezen debuut. Het is opgenomen op tape in de legendarische Malaco Studios in Jackson, MS, waar hij de afgelopen 7 jaar heeft gewoond. Het album is mede geproduceerd door Kent Bruce, die heeft ontworpen en gemasterd, en Murph Caicedo (die ook drumt op het album). "Ik denk dat opnemen op tape en het analoge opnameproces een aspect van dit album is dat het uniek en speciaal maakt", zegt Daniels. “Niet alleen voor het geluid dat je krijgt als het signaal de band raakt, maar ook de inzet en het commando dat je moet hebben van je optreden, want met de beperkt beschikbare tracks is er geen ruimte voor meerdere takes.

Daniels heeft een positief, opbeurend en optimistisch album geschreven als reactie op de donkere tijden waarin we ons bevinden. Daniels optimisme komt ook tot uiting in zijn songtitels: "I’m Not Going Down", "Music is a Prayer", "Breathe", "Get Down With Now" en "Prayer to the World". Het nummer "It Can All Slip Away" kwam tot stand na een ontnuchterende gebeurtenis. Daniels was op bezoek in Californië voor een reünie op de middelbare school en nam zijn zoon mee om zijn grootouders te bezoeken. Terwijl hij de reünie bijwoonde, braken de beruchte grote branden uit in Napa Valley.

Het heuvellandschap van 'Ive Been Ramblin' wordt beïnvloed door zijn geadopteerde geboorteplaats. "Als mensen me vragen waarom ik naar Jackson ben verhuisd, zeg ik dat het is omdat ik de lucht wilde inademen en het water wilde drinken. Het album eindigt op Daniels '' Prayer to the World '.

tracks:

01 I'm Not Going Down
02 It All Can Slip Away
03 Music Is A Prayer
04 I've Been Ramblin'
05 39202
06 Be My Friend
07 Dead and Gone
08 Breathe
09 Get Down With Now
10 Prayer To The World