© Rootsville.eu

Lenny en de Wespen (B)
Music Corner
De Loods Aarschot
(12-01-2020)
reporter: Freddie & photo credits: Rootsville


info organisatie: De Knoet
info artist: Lenny en de Wespen

© Rootsville 2020


De eerste "Music Corner" van het "Loodscafé" te Aarschot was na deze zondagnamiddag 12 januari ook weer een feit. Een ander gegeven was dat dit event niet doorging in het vertrouwde warme café maar in de ruimere "Loods" en dat bleek achteraf geen overbodige luxe. Te gast waren "Lenny en de Wespen" al bleek het geen al te heel wespennest te zijn want die was beperkt tot enkel een wesp maar wel eentje die muzikaal wel kan steken in de persoon van Andries Boon aka "Mandoline Man".

Lennaert Maes aka Lenny kon deze "Music Corner" beschouwen als een thuismatch en dat zag je aan de opkomst. Het zou een namiddag worden met oud en nieuw werk in een intiem jasje gestoken. Met deze "Lenny en de Wespen" zitten we in de strekking kleinkunst waarbij humor een grote rol speelt. De groep ontstond in 2003 en tekenden in 2009 voor een sabbat periode waarna deze in 2016 terug de kop op kwam te steken. In 2018 brachten ze hun nieuwste album "Instant" op de markt en met "Hey Marie" (2017) en "Blij" (2019) haalden ze de "Vlaamse Top 10".

Aangenaam gevuld dus deze "De Loods" met daarbij wel een hoop nieuwe gezichten die hopelijk de weg nu naar hier hebben gevonden. Met "Lenny" hebben we iemand die de humor in zijn bindteksten niet schuwt en met Andries Boon aan zijn zijde krijgt hij een "wesp" van het eerste uur.

Ze beginnen er aan met een nieuwere song met als titel "Januari", gepast zou ik zo zeggen voor deze tijd van het jaar. De nummers van "Lenny en de Wespen" zijn tegelijkertijd prachtige woordspelingen waarbij je jezelf levendig kan inbeelden over wie of wat het nummer wel gaat. Nummers als "Instant", "Radio" of wat gezegd van het prachtige verhaal in "Liefdesdans". Na een goed drie kwartuur zit het eerste gedeelte erop en niemand die zich had verveeld en tijd voor den hoed!

Ook deel 2 ging in hetzelfde stramien verder in een combinatie van prachtige levendige teksten aaneen gebabbeld met de nodige dosis subtiele humor. Daar we in het eerste deel herinneringen konden ophalen uit de periode van Ernest Claes zijn "Wannes Raps" en "Pastoor Munte" kwamen we nu in het sportieve erfdeel van de streek met een hommage aan "Poeske Scherens". Ook de hits "Blij" en het mooie "Marie" vormden de setlist van dit tweede gedeelte. Het einde van de rit werd dan "Gouden Tijd" maar zonder een paar extra nummers mag Lenny en zijn wesp hier niet vertrekken. 't is Aarschot hé en voor diegene die willen, zij mogen nu den Andries nog kussen :-)

De volgende "Music Corner" is op 9 februari met Nils De Caster, Bruno Deneckere en Kathleen Vandenhoudt...volle bak mij gedacht!