© Rootsville.eu

Johnny Spätzünder (B)
Acoustic R 'n R
Pallieter Café Herselt
(16-01-2020)
reporter: Ghost(w)riter


info club: Pallieter Café
info band: Johnny Spätzünder

© Rootsville 2020

 

Soms weet Hans van "Pallieter Café" iets totaal onverwachts uit zijn mouw te schudden. Of het dan nog goed is valt dan nog te bezien. Gisteren stond daar zoeits als last minute ene Johnny Spätzünder op de affiche en trokken we er met een kleine "Gevarenwinkel" delegatie er naar toe. In eerste instantie dachten we een kleine tribute voor Johnny Cash te gaan beleven en dat was het ook een beetje zo.

Na enkele rock 'n roll getinte openers kregen we dan "Get Rhyhtm" en "Ring Of Fire" van de man in black. Genoeg dus om een stapje voorwaarts te zetten. Johnny Spätzünder komt uit het Duitste Saarbrücken maar heeft zich gevestigd in het Nederlandse Maasstricht vandaar het mengelmoes van Duits en Nederlands of was het Nederlands en Duits? Johnny staat bekend om zijn rijdende gitaarspel en zijn geweldige uiterlijk, en is een echte entertainer en weet een podium te rocken :-(

Na de Cash nummers werd het een beetje van alles dat op ons af kwam. Van rock 'n roll over pop naar heavy metal. Niets werd hem nog te vreemd met als gevolg dat er geen enkel nummer weer voluit werd gespeeld maar het een soort kakafonie werd. Gelukkig stond zijn nieuwe manager aan den toog en die kon het best allemaal wel smaken. Sing-a-longs op Denver zijn "Country Roads" of een wandelingetje doorheen de "Pallieter" kon geen soelaas brengen en moest zo het glas gerstennat er onder sneuvelen.

Of hij nu één set moest spelen of twee daarvoor kwam de praeses van "(Ge)Varenwinkel" met het juiste antwoord. Pauze, een bisser en dan auf wiedersehen, en zo gebeurde het ook. Van Kris Kristofferson kregen we dan nog "Bobby McGhee" en "Sunday Morning Coming Down" en van de Johnny C nog "Ghost Riders" en "Folsom Prison". Allemaal steengoede nummers maar de groteske inbreng van deze Johnny was er soms teveel aan. Gelukkig niet voor de nieuwbakken manager. Seffes ga ik de zoon van Leander van het Groenewoud met zijn "Befkampioen" nog goed vinden. Nee, geef ons dan maar "Dirk de Banjoman" ;-) Sag mir, wo die blumen sind, wo sind sie geblieben?